Чутовна тъпотия на БФС лиши националния по плажен футбол от Европейското

Борислав Михайлов отказа да даде пари на момчетата, а също така им забрани и сами да съберат средства

Новини
16:55 - 09 Септември 2019
3126
Чутовна тъпотия на БФС лиши националния по плажен футбол от Европейското

Българският футбол записа поредно срамно петно. След резила от Англия с 0:4 на "Уембли" в евроквалификация, този път дойде нов звучен шамар - националният ни отбор по плажен футбол няма да участва на Европейското първенство, въпреки че си спечели честно участие.

Да, но в БФС решиха, че няма да дават средства за подобно нещо и така квотата на България отиде при Естония, а страницата "Спаси Варна" във Фейсбук публикува информация по случая, както и своята позиция:

"Националният ни отбор по плажен футбол, в който играят и немалко момчета от Варна, няма да вземе участие на Европейското. Участие, което са заслужили с много труд и умения. И за разлика от другия национален отбор, тези момчета бият Англия най-редовно. Разговаряхме с тях, за да разберем каква е причината.

Естествено, причината е, че БФС не им отпуска пари. Пари няма!

Въпреки, че това е абсолютен прецедент - национален отбор да се откаже от участие на Европейско първенство, тези момчета решават, че сами ще съберат пари, за да отидат и защитят честта на България.

Тук идва следващата спънка - въпреки, че БФС не им отпуска пари, настоява в случай, че момчетата си съберат средства сами, средствата да минат през сметките на БФС!

След безброй бюрократични спънки, чакане на Борислав Михайлов за царското му разрешение, невдигане на телефони, забавяне, в крайна сметка се разбира, че на Европейско няма да се ходи!

Извоюваното място на Българите, е подарено на Естония.

Абсолютен и безпрецедентен срам!

Жалко за тези сърцати и способни момчета".