Чували ли сте за Брендън Накашима? Току-що преби трагичен Григор Димитров

Кошмарен сервис потопи първата ни ракета

Тенис
00:56 - 02 Септември 2022
6494
Чували ли сте за Брендън Накашима? Току-що преби трагичен Григор Димитров

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров неочаквано рано отпадна от US Open след близо 3-часова битка с почти неизвестния американски талант Брендън Накашима - 6:7(5), 5:7, 3:6 за 146 минути игра.

Първият сет бе загубен от Григор напълно нелогично, след като той имаше преимущество в уинърите (12-9), непредизвиканите грешки бяха по равно (16-16), както и процентите на вкаран първи сервис (по 62). Той дори не трябваше да защитава нито една точка за пробив, а Накашима спаси и трите брейк-бола. Три двойни грешки на българина в края на тайбрека обаче наклониха решаващо везните в полза на съперника му.

Вторият сет бе по-неравностоен по отношение на ефективността на сервиса, която съвсем се срина за Гришо и той не можа да поддържа дори 50%. Допуснат пробив в 12-ия решителен гейм пък го постави пред сложната задача да преследва първия в кариерата си обрат от 0:2 сета.

В третата част имаше най-малко интрига и най-малко борбеност обаче от българина, който допусна брейк за 2:4 и не можа да го върне до края.

Така недостатъчно ефективният сервис - 55% вкаран първи и 78% успешен втори - се оказа решителен в иначе равностойно започнатия дуел с Накашима. По-големият брой непредизвикани грешки, особено във втория и третия сет, също не спомогнаха на Димитров да постигне позитивен резултата - той наниза 35 уинъра и сгреши 41 пъти, а противникът му беше по-ефикасен с 32 печеливши точки и само 27 неточности.

На US Open вече Григор има 15 победи и 12 поражения, като най-доброто му постижение си остава полуфиналът през 2019 година. Оттогава досега обаче той неизменно отпада именно във втори кръг, макар миналият сезон да го стори заради контузия и болки в гърба.