Циципас и Фриц си гарантираха сблъсък на 1/8-финалите

Синер не срещна затруднения срещу Баес в Австралия

Спорт
11:23 - 19 Януари 2024
2132
Циципас и Фриц си гарантираха сблъсък на 1/8-финалите

Стефанос Циципас и Тейлър Фриц се класираха за осминафиналите на Australian Open след победи срещу Лука ван Аш и Фабиан Марожан.

Циципас имаше значително по-лесен мач от предишния кръг, когато се измъчи с Джордан Томпсън. В третия кръг гъркът даде само седем гейма на Ван Аш, за да спечели с 6:3, 6:0, 6:4.

Фриц трябваше да прави обрат срещу Марожан, след като загуби първия сет, но в крайна сметка победи с 3:6, 6:4, 6:2, 6:2.

На осминафиналите Фриц и Циципас ще се изправят един срещу друг.

Яник Синер записа убедителна победа над Себастиан Баес в двубоя си от третия кръг на Australian Open. Италианецът спечели мача в три сета с 6:0, 6:1, 6:3, като престоя на корта по-малко от два часа.

Световният №4 буквално помете своя опонент в първите два сета. В първия Баес не успя да запише дори гейм, а във втория спечели първото си подаване, но това бе максималното, което успя да стори.

Третият сет предложи искрица интрига, като в началото вървеше гейм за гейм до 2:2. Тогава обаче Синер проби подаването на Баес за 3:2, а след това направи и втори пробив в деветия гейм, който се оказа и решаващ, за да оформи крайното 6:3.

Така Синер намери място на 1/8-финалите в Мелбърн. Там негов съперник ще бъде победителят от сблъсъка между Карен Хачанов и Томаш Махац.