Циганинът Али продал 5 кила кокаин, преди да го арестуват

Новини
17:15 - 20 Февруари 2020
5779
Циганинът Али продал 5 кила кокаин, преди да го арестуват

Циганинът Ахмед Али от бургаското гето „Комлука”, който онзи ден бе арестуван с 2 килограма чист кокаин – дрога, открадната от него на 17 август 2019 г. от склада на „Интерцитрус” в Бургас, е съумял да пласира поне 5 кила от колумбийската дрога, преди да бъде заловен.

Източници на Lupa.bg от морския ъндърграунд твърдят, че още миналата есен из Бургас тръгнала мълва за появата на кокаин с висока чистота, който се продава в кварталите „Комлука” и „Меден рудник”. Дрогата се продавала изключително евтино – по 100 лева за грам, като я разпространявали основно дилъри от ромски произход.

За появата на дрогата узнали и знакови гангстери от Бургас, които обаче не успели да установят нито какъв е произхода на кокаина, нито кой го разпространява. „Това доведе до слуха, че циганите пласират „китайски” кокаин – синтетичен амфетамин, който чрез формула на преработка наподобява удивително ефекта на кокаина”, разкрива източника ни от бургаския ъндърграунд.

Той допуска, че Ахмед Али не е пласирал сам част от дрогата, а е продавал кокаина на ромски наркобосове от „Комлука”, които от години пласират хероин и амфетамин в гетото. 39-годишния ром сам призна в съда в Бургас, че е раздавал от кокаина. Вчера в съдебната зала, където се гледаше мярката му за неотклонение, циганинът пробва да се направи на слабоумен, обяснявайки, че не е спечелил нито лев от откраднатата дрога – раздавал я на приятели, които обаче не му я плащали.

39-годишния ром криел в къщата си в "Комлука" откраднатия от него кокаин от банановата пратка. Полицаите откриха 2 кила кока в дома му, но това със сигурност не е цялото количество. Снимки: МВР

Ахмед Али придоби известност на 17 август 2019 г., когато даде серия от интервюта в битността си на общ работник в склада на „Интерцитрус” в Бургас за откритата в кашони с банани кокаинова пратка. Тогава първоначално бе обявено, че откритата дрога в кашони с банани е 200 килограма, а впоследствие количеството бе намалено до 70 килограма. Ахмед Али пък напуснал работа като общ работник в бургаския склад само 8 дни след като открива кокаина и сигнализира МВР.

Колко точно кокаин е задигнал Ахмед Али – засега никой не знае. Самият той се фукал пред съседите си, че е задигнал 5 кила кокаин. Възможно е обаче количеството да е много по-голямо.

39-годишния циганин, превърнал се за кратко в пласьора на най-качествения кокаин в цяла България, рискува присъда до 10 години затвор. Засега обаче остава загадка защо няма и други арестувани заедно с него.