ЦИК: Може да има проблем с регистрацията на "Изправи се! Мутри, вън!"

Името е необичайно и не е сигурно, че отговаря на добрите нрави, уточни говорителят на комисията Димитър Димитров

Новини
17:12 - 08 Февруари 2021
1909
ЦИК: Може да има проблем с регистрацията на "Изправи се! Мутри, вън!"

Регистрацията на коалицията на Мая Манолова и "Отровното трио" "Изправи се! Мутри, вън!" може да се окаже проблем. Това предположи говорителят на ЦИК Димитър Димитров. Политическото обединение ще подаде документите си утре сутринта.

"Не смея да коментирам въпроса, преди да е обсъден в ЦИК. Ще ги посрещнем и ще приемем документите им утре. Чух от г-жа Манолова, че имат и резервен вариант, т.е. те калкулират вероятността да не бъдат регистрирани точно така", каза той пред БНР.

Димитров уточни, че според него "името е много необичайно и не е сигурен дали отговаря на критериите за добри нрави".

Димитров обясни пред БНР, че на 10 февруари трябва да пристигне първата пратка от машини за гласуване. Те ще бъдат "настанени" в логистичен център до летището, нает от Министерски съвет.

Стриймингът в изборния ден няма да е разрешен, подчерта той.

"Има решение за ваксиниране на всички членове на избирателни комисии, администрациите и експертите на "Сиела", които ще осигурят машините за гласуване, и на "Информационно обслужване", но към него трябва да има и график къде и с какви ваксини ще стане". Това обясни Димитър Димитров и изрази очакване в следващите дни да се уточнят подробностите и да бъде извършена имунизацията. По думите му повечето са заявили желание да се ваксинират.

"За членовете на СИК няма как по-рано от 20 дни преди изборния ден да се появят списъците с имената им", уточни Димитров и добави, че членовете на СИК се предлагат от партиите и те носят отговорността за тях дали ще се явят в изборния ден.