Циклонът „Фреди” приближава остров Мавриций

Метеоролозите съобщиха, че бурята е била с център на около 275 км североизточно от островната държава в Индийския океан

Новини
18:23 - 20 Февруари 2023
2613
Циклонът „Фреди” приближава остров Мавриций

Остров Мавриций се подготвя за наближаването на интензивен тропически циклон, като полетите до тази привлекателна за туристите островна държава в Индийския океан бяха отменени, а общественият транспорт - спрян. Метеорологичната служба на Мавриций (MMS) издаде предупреждение за циклон от клас 3, като заяви, че очакваните пориви в центъра на циклона "Фреди" могат да достигнат около 300 км/ч, предаде БГНЕС. 

Метеоролозите съобщиха, че бурята е била с център на около 275 км североизточно от острова в 03 ч. по Гринуич и се е движела на запад-югозапад с повишена скорост с около 30 км./ч. "По тази траектория "Фреди" продължава опасно да се приближава към Мавриций и представлява пряка заплаха", заявиха от метеорологичната служба.

"С приближаването на "Фреди" към Мавриций бурните вълни вероятно ще причинят заливане на крайбрежието в рисковите райони. Поради това строго се препоръчва да не се излиза в морето".

Отменени са полетите до редица международни дестинации, а всички полети между основния остров и отдалечения остров Родригес са спрени.

"Air Mauritius” следи отблизо ситуацията заедно с властите и ще информира пътниците за развитието на ситуацията", заяви националният превозвач на своя уебсайт.