COVID-19 уби известна бесепарка и съпруга й

Лилия Долджева изгубила битката 2 седмици след мъжа си

Новини
13:48 - 30 Март 2021
6813
COVID-19 уби известна бесепарка и съпруга й

Дългогодишната общинарка от БСП Лилия Долджева е починала от COVID-19 само 2 седмици, след като вирусът е покосил съпруга й. Тъжната вест съобщи шефът на столичните социалисти Калоян Паргов във фейсбук.

"А толкова се молехме и вярвахме, че ще се пребори... Защото беше силна, много силна и сърцата жена.
Някак неестествено ми е да говоря за нея в минало време. "Леге" 10 вече няма да е същото място без Лили Долджева. Беше ни опората в Градския съвет на БСП - София. Беше жена-канара, толкова силна и стабилна. И в същото време деликатна и внимателна. От онова вече почти изчезнало поколение, за което честта и достойнството са всичко", написа Паргов. 

"В най-трудните времена за БСП по време на прехода, Лили беше общински съветник и отстояваше идеите. Беше принципен човек, който се раздава щедро за доброто на хората. И хората й отвръщаха с обич и уважение. Имаше приятели от всички партии, дори в онези трудни времена за БСП през 90-те години.
Тя цялата беше енергия и емоция, беше туптящото сърце и душата на "Леге"... Беше ми съветник, главен счетоводител и приятел. Беше много ценен човек. И вече липсва болезнено", добавя покрусен шефът на социалистите в СОС.