COVID-19 удари и "Империя"

Сериалът ще приключи преждевременно, след като снимките бяха отменени заради пандемията

Култура
12:25 - 02 Април 2020
2005
COVID-19 удари и "Империя"

Сериалът "Империя" ще приключи преждевременно, след като планирани снимки бяха отменени заради пандемията от COVID-19, съобщи Контактмюзик. Посветената на хоп-хоп музиката драма се предвиждаше да приключи след края на сегашния й шести сезон, но заснемането на финалния му 20-и епизод бе отменено.

Според Дедлайн, 18-ият му епизод ще е финален и ще включва снимки от недовършения 19-и епизод. Половината от 19-ия епизод бе заснета, преди снимките да бъдат преустановени.

Сериалът фокусира вниманието върху измислената звукозаписна компания за хип-хоп музика "Емпайър ентъртейнмънт" и основателите й, семейство Лайън.

Спиноф с участието на персонажа Куки Лайън, в чийто образ се превъплъти Тараджи П. Хенсън, е в ранен стадий от разработването му.

Създателят на сериала Лий Даниълс по-рано разкри, че несъмнено ще има спиноф, който проследява предисторията на матриархата в семейство Лайън. "Разказвам история, която знам - поясни той. - Не мога да я разкажа, ако не ми е позната. Действието в спинофа ще предхожда случващото се в сериала."

Плановете за финалните епизоди от сериала вече бяха повляини от внезапното му напускане от изпълняващия ролята на Джамал Лайън актьор Джуси Смолет, който бе обвинен в лъжливи показания пред полицията в Чикаго.