COVID-19 в дом за възрастни хора с умствена изостаналост

Сред тях са петима от потребителите на социалната услуга и двама души от персонала

Новини
20:40 - 26 Октомври 2020
2244
COVID-19 в дом за възрастни хора с умствена изостаналост

Регистрирани са случаи на коронавирус в дома за възрастни хора с умствена изостаналост в поповското село Медовина. Диагностицирани са петима потребители и двама души от персонала. Те са сред новите 25 новодиагностицирани с COVID-19 жители на област Търговище, съобщиха от Областния кризисен щаб, ръководен от областния управител Митко Стайков, цитирани от БТА.

В община Търговище 16 души са дали положителни проби за COVID-19. В община Омуртаг новозаболели са 2 души, в община Попово - 7. Всички новодиагностицирани са поставени под домашна карантина, с изключение на един инфектиран, който е настанен за лечение в болнично заведение.

Новите случаи в община Попово са регистрирани в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в село Медовина. Сред тях са петима от потребителите на социалната услуга и двама души от персонала. Всички са карантинирани на място в Дома. Изолирани са в самостоятелни стаи, съгласно разпоредбите на здравното министерство.

Към днешна дата общият брой на диагностицираните с COVID-19 жители на областта е 830. Под карантина са поставени 952 човека, в това число 526 души с положителни резултати за коронавирус и 426 контактни на заразени.