CR7 иска да играе до 42, точи се на Мондиал 2026

Спорт
12:59 - 10 Октомври 2023
2219
CR7 иска да играе до 42, точи се на Мондиал 2026

Португалската футболна звезда Кристиано Роналдо иска да удължи договора си със саудитския отбор Ал Насър, където играе в момента, което означава и все по-дълга състезателна кариера.

Роналдо иска да удължи контракта си до началото на 2027-а година, тъй като крайната му амбиция е да играе за Португалия на Световното първенство през 2026-а, което ще се проведе в Северна Америка.

Настоящият му договор е до 2025 г., като той печели 200 милиона евро годишно. Ако Роналдо играе до 2027-а, то това означава, че той може да мисли за отказване от футбола на 41 или дори на 42-годишна възраст, подчертава саудитското издание.

Самият Роналдо е намеквал няколко пъти, че иска да остане на терена колкото се може по-дълго. При пристигането си в Саудитска Арабия той подписа личен контракт с изключително високи финансови условия. А след като е усетил, че адаптацията му в Саудитска Арабия върви повече от добре, вече мисли и за все по-дълъг период в страната и съответно на терена.

Предполага се, че в близко бъдеще представителите на Роналдо ще се срещнат директно с престолонаследника на Саудитска Арабия и министър-председател на страната Мохамед Бин Салман, за да обсъдят евентуалните детайли по новия договор. Клубът Ал Насър се финансира от Public Investment Fund на Саудитска Арабия, чийто председател е именно Бин Салман.