CR7 изпрати Ал Насър в друга орбита

Арабите задминаха редица европейски грандове по последователи в социалната мрежа

Спорт
13:40 - 03 Януари 2023
1879
CR7 изпрати Ал Насър в друга орбита

Трансферът на Кристиано Роналдо в Ал Насър от Саудитска Арабия определено е тема номер 1 в края на 2022-ра и началото на 2023 година. Португалецът буквално взриви футбола в арабската държава, а със сигурност тепърва фокусът на вниманието ще бъде насочено към Близкия Изток.

Официалният профил на Ал Насър в Инстаграм вече е следван от 7,3 млн. последователи. За сравнение преди обявяването на трансфера клубът имаше едва 850 хил. последователи в една от най-големите социални мрежи.

По този начин арабският отбор задмина традиционни европейски тимове по този показател. Рома е с „едва“ 5,2 млн. последователи. Наполи с 3,3 млн. Отбори като Евертън, Марсилия, Леверкузен и т.н. останаха далеч за Ал Насър.

Същото се отнася и за един от грандовете в Южна Америка Палмейрас, който има 4,3 млн. последователи.

Много телевизии започнаха битка за закупуване на телевизионните права за първенството на Саудитска Арабия и по-специално за мачовете на Ал Насър.

„След като завладя Европа, Емблематичната звезда е с нова мисия – да завладее Азия“, написаха от Ал Насър, след като Роналдо пристигна в Саудитска Арабия.

Той ще бъде представен официално по-късно днес, като се очаква церемонията да бъде наистина грандиозна.