CR7 пак захвърли лентата при загуба на Португалия

Мореплавателите загубиха от Испания с 0:1

Спорт
11:02 - 28 Септември 2022
1849
CR7 пак захвърли лентата при загуба на Португалия

Испания спечели изключително драматична победа с 1:0 в гостуването си на Португалия и по този начин се класира за финалната четворка в Лигата на нациите.

По този начин футболистите на Луис Енрике се присъединиха към Италия, Нидерландия и Хърватия, които вече си осигуриха място във финалната фаза на турнира. Единственото попадение дойде минута преди края на редовното време и бе дело на Алваро Мората.

Преди началото на срещата “мореплавателите” имаха преднина от 2 точки в класирането в група 2 на Дивизия А и се нуждаеха само от равенство, но в крайна сметка се провалиха, макар да изиграха добър двубой и да създадоха повече положения от своите гости.

Суперзвездата на Португалия Кристиано Роналдо беше видимо ядосан след домакинската загуба с 0:1 от Испания, заради която първият шампион в Лигата на нациите не успя да се класира за финалата фаза на турнира.

След последния съдийски сигнал телевизионните камери се насочиха към Роналдо, който поклащаше разочаровано глава. По-късно в социалните мрежи и онлайн медиите се появиха и други любопитни кадри на нападателя, в които се вижда как той захвърля капитанската лента при напускането си на терена. Направи впечатление и насиненото дясно око на португалеца след сблъсъка му с Томаш Вацлик при победата над Чехия с 4:0.

Кристиано не за първи път прави подобно нещо с капитанската си лента, като другият известен случай беше при ремито 2:2 със Сърбия в ключов мач от световните квалификации преди година и половина. Тогава в края на мача главният рефер не призна негово попадение, въпреки че играчът на Манчестър Юнайтед беше убеден, че топката е преминала голлинията. Веднага след края на двубоя CR7 захвърли лентата си на терена, като тя беше взета от човек от персонала на стадиона и по-късно беше продадена на благотворителен търг.