CR7 повлече крак и вече всички искат в Саудитска Арабия

Вижте кои са имената, подсилили арабски клубове, и колко получават най-скъпоплатените

Новини
22:20 - 02 Август 2023
8626
CR7 повлече крак и вече всички искат в Саудитска Арабия

Саудистка Арабия вече е на върха в листата от първенства с най-скъпоплатени играчи. Последното голямо име, което пристигна в Близкия Изток е Садио Мане, а преди него това стори Джордан Хендерсън.

В първия ден на август Садио Мане официално беше представен като футболист на Ал Насър - саудитският клуб, за който играе Кристиано Роналдо. След като Байерн прие предложението на Ал Насър за компенсация от 40 милиона евро, сенегалецът замина за Азия. Мане подписа тригодишен договор.

Сенегалецът ще печели по 40 милиона евро на година.

Така Ал Насър продължава да изпълва отбора със звезди на футболната игра.

След трансфера на Кристиано Роналдо в Ал Насър, клубовете от арабската страна започнаха да привличат футболисти, замествайки липсата на евротурнири с по-големи заплати.

Кои обаче са най-скъпоплатените?

10-тото място в момента се заема от Секо Фофана. Бившият футболист на Ланс беше във феноменална форма през миналия сезон и беше свързван с трансфер в Арсенал. Въпреки, че Ланс се класира за Шампионската лига, Фофана стана съотборник на Кристиано Роналдо в Ал Насър срещу 250 хиляди паунда на седмица.

Рубен Невеш също е част от тази класация. Португалецът премина в Ал Хилал след 6 години в Уулвърхямптън заявявайки, че прави този трансфер заради трите си деца и жена му, за да може техния живот да бъде възможно най-спокоен. Невеш ще прибира по 288 хиляди на седмица.

През юни любимецът на феновете на Ливърпул - Роберто Фирмино, реши да напусне мърсисайдци, след като договорът му изтече. Въпреки множеството оферти, бразилецът избра тази на Ал Хилал, където ще получава по 326 хиляди на седмица.

Подобно на Фирмино, Марсело Брозович също беше желан от редица клубове. 30-годишният полузащитник напусна Интер за да стане сътборник на Роналдо и Фофана. В Ал Насър той ще получава малко над 400 хиляди паунда на седмица.

На крачка от топ 5 в класацията се нарежда Калиду Кулибали. Централният защитник изкара едва един сезон в Челси, преди да премине в Ал Хилал срещу сумата от 20 милиона паунда. С 10 милиона повече ще прибира Кулибали на година в Саудитска Арабия, което означава, че седмичната му заплата ще се равнява на 576 хиляди паунда.

Саудитска Арабия събра две имена обичани от феновете на Ливърпул. Към тима на легендата Стивън Джерард – Ал Итифак, се присъедини Джордан Хендърсън. Сумата от 692 хиляди паунда на седмица го прави най-скъпоплатеният английски футболист в света.

Спечелилият требъл с Ман Сити през миналия сезон, Рияд Марез също сложи край на европейското си предизвикателство. Крилото подписа с Ал Ахли, където ще бъде съотборник с бившия вратар на Челси Едуар Менди. Марез подписа договор със седмична заплата от 750 хиляди паунда.

В топ 3 влиза френският полузащитник Н'Голо Канте. Бившият футболист на Челси ще бъде съотборник с Карим Бензема и Диого Жота в Ал Итихад, а сумата с която той заема третото място, е с невероятните 1,6 милиона паунда на седмица.

Именно съотборникът на Канте - Карим Бензема, заема второто място. Носителят на "Златната топка" спечели пет Шампионски лиги с Реал Мадрид, преди да подпише в Саудитска Арабия срещу 3,3 милиона паунда на седмица.

На първо място без никакво съмнение е Кристиано Роналдо. Португалецът е най-скъпоплатеният спортист в света със зашеметяващата заплата от 3,4 милиона паунда на седмица или иначе казано 173 милиона на година в Ал Насър.

Ако някой трябва да създаде голям интерес към първенството и неговото присъствие да накара редица други звезди да дойдат, то това определно е Кристиано Роналдо.

Списък на последните големи звезди, подписали с арабски клубове, сред идването на Кристиано Роналдо:

Ал-Насър:

Кристиано Роналдо

Марсело Брозович

Секо Фофана

Алекс Телес

Садио Мане

Ал-Ахли:

Едуар Менди

Фирмино

Рияд Марез

Алан Сен-Максимен

Марко Силва (водят се преговори)

Ал-Итихад:

Диого Жота

Карим Бензема

Н`Голо Канте

Фабиньо

Ал-Хилал:

Жорже Жезус (треньор)

Рубен Невеш

Сергей Милинкович-Савич

Калиду Кулибали

Малком

Александър Митрович (водят се преговори)

Ал-Етихад:

Стивън Джерард (треньор)

Джордан Хендерсън

Ориги (слухове)