CR7: Разбрах кои са истинските ми приятели

Много сме щастливи от новия селекционер, тренировките са много динамични, заяви португалецът

Спорт
17:01 - 23 Март 2023
1811
CR7: Разбрах кои са истинските ми приятели

Суперзвездата на Португалия Кристиано Роналдо говори с медиите преди мачовете на “мореплавателите” с Лихтенщайн и Люксембург от старта на квалификациите за ЕВРО 2024. Той за пръв път коментира публично и неуспешния си втори период в Манчестър Юнайтед.

“Всички сме много мотивирани. Това е нова глава, нова структура, нов треньор, с различни идеи, но дълбоко в себе си идеята винаги е една и съща - да спечелим и да изведем Португалия на най-високо ниво. Очакванията са големи: да започнем с правилна крачка, това е, което всички искаме в тази кампания", започна Роналдо, като подчерта, че не трябва да се изпада в еуфория, защото съперникът се казва Лихтенщайн.

"Винаги съм готов за всичко. Не става въпрос за една година, две или три: това са 20 години, откакто съм в Селесао! Винаги е гордост да бъда тук. Да помагам на отбора, да играя или да не играя, ще бъде лош отговор, ако кажа, че не съм тук, за да играя, но винаги уважавам решенията на треньора", допълни Роналдо.

"Искам да бъда част от националния отбор, докато тук държат на мен. Дали искам да продължавам да вкарвам голове? Да, разбира се. Искам и да стана играча с най-много международни мачове", добави 38-годишният Роналдо, който вече е най-резултатният играч в историята на всички национални отбори със своите 118 попадения.

При поява на терена в един от двата предстоящи мача Роналдо ще излезе еднолично на върха и в класацията за най-много изиграни срещи на национално ниво.

"Чувствам се щастлив, когато съм с националния отбор. Чувствам тази повиквателна по същия начин, по който и първата. Не мисля за отказване, защото не искам да хвърлям бялата кърпа. Още мога да помогна на този отбор", заяви Роналдо.

Той говори и за новия селекционер на Португалия Роберто Мартинес.

"Равносметката от първите няколко дни е много положителна. Всички ние, играчите, сме много щастливи: тренировките са много динамични. Самият треньор открива играта с нас, разговорите са бързи и динамични, щабът е с различен манталитет. Усеща се промяна и това е добре. Хубаво е да има промяна. Тя се случва и това е положително. Трябва да мислим в дългосрочен план: нещата ще се оправят! Португалия, с това поколение, може да иска да спечели много неща", подчерта Кристиано Роналдо.

Футболистът е положително настроен, че новият селекционер на Португалия е испанец.

“Децата ми са родени в Испания, те обичат да са там, особено Кристиано-младши. Играл съм там дълги години с екипа на Реал Мадрид, идентифицирам се с испанската култура”, каза още той.

Роналдо коментира и втория си престой в Англия.

“Манчестър Юнайтед? Когато сме на върха на планината, често не виждаме какво има долу. Преминах през лош етап от кариерата си, нямам проблеми да го призная. Но животът продължава.В този труден момент разбрах кои са истинските приятели”, коментира Роналдо.

Запитан за нивото на саудитската професионална лига, Кристиано отговори: “Саудитската лига не е като английската Висша лига, но съм изумен от позитивното развитие там. Ако продължат с плана, който искат, през следващите години това ще бъде петата или шестата най-конкурентна лига в света”.