CR7 захапа Меси: Саудитското първенство е по-силно от МЛС!

Спорт
10:58 - 18 Юли 2023
1105
CR7 захапа Меси: Саудитското първенство е по-силно от МЛС!

Кристиано Ронадло няма намерение да се завръща в европейския футбол и е категоричен, че първенството на Саудитска Арабия е по-силно от Мейджър сокър лигата на САЩ и Канада (МЛС), където ще играе Лионел Меси.

Португалската суперзвезда заяви, че е доволен от трансфера си в Ал Насър, с който отвори вратите на саудитското първенство за други големи играчи от европейските шампионати. Неговият отбор загуби с 0:5 срещу испанския Селта (Виго) в контролен мач на "Ещадио Алгарве" в Португалия.

Роналдо е категоричен, че европейските клубни първенства, с изключение на английското, постепенно губят качество.

"Сигурен съм 100 процента, че няма да се завърна в Европа. Вече съм на 38 години. Европейските първенства губят качество, а единственото, което продължава да върви напред и нагоре, е Висшата лига на Англия. Те са на светлинни години пред останалите", заяви Роналдо, цитиран от ESPN.

Меси също бе свързван с трансфер в Саудитска Арабия, но световният шампион с Аржентина избра Интер (Маями) от Съединените щати. Той подписа тригодишен договор с американците.

"Саудитското първенство е по-добро от МЛС. Сега всички искат да играят тук. След още една година шампионатът ще има още повече играчи на световно ниво", продължи бившият футболист на Манчестър Юнайтед, Реал (Мадрид) и Ювентус.

Това лято в Саудитска Арабия пристигнаха футболисти като Карим Бензема, Нголо Канте и много други. Двамата ще бъдат съотборници в Ал-Итихад.