Cradle of Filth и Dire Straits Legacy идват у нас

Двете групи ще свирят през март в София

Новини
13:33 - 05 Октомври 2023
1977
Cradle of Filth и Dire Straits Legacy идват у нас

Шоуто Necromantic Fantasies ще мине и през България! Cradle of Filth ще забият на 5 март от 19:00 часа в столичния клуб Joy Station.

За огромна радост на публиката преди тях ще видим Wednesday 13, който със своята група ще изпълнява творчеството на Murderdolls! Концертът ще бъде открит от базираните в Италия Sick n' Beatiful.

Билетите ще влязат в продажба този петък от 10.00 часа. Деца до 7 годишна възраст влизат без билет, но с придружител и с попълнена декларация.

Отново през март, DSL* DIRE STRAITS LEGACY ще направят празник с музиката на любимата нна милиони група. Оригиналните членове на бандата не спират да обикалят света.

Доста години изминаха от двата триумфални концерта на Марк Нопфлър у нас (2008 и 2013 г.), но ето – на 11 март 2024 г. многобройните фенове на Dire Straits ще могат да чуят отново любимите парчета, запазили толкова емоционално място в музикалната памет. Мястото ще е зала 1 на НДК.

Проектът DSL* Dire Straits Legacy се ражда от любов и уважение към музиката на незабравимата група още през 2013 г., като събира оригинални музиканти от различни фази в кариерата й. Мотор и идеолог е оригиналният кийбордист и най-близък музикален партньор на Нопфлър – Алън Кларк.

“Марк отдавна си тръгна и е фокусиран върху соловите си албуми, ние разбираме и уважаваме това. - казва Кларк – Но се оказа, че безбройни фенове по целия свят искат да чуят отново тези песни...“

В сегашния състав на супергрупата, освен Алън Кларк, личат имена като великия басист и продуцент Тревър Хорн (Buggles, Yes), ветераните от Dire Straits - Дани Къмингс (барабани), Фил Палмър и Джак Сони (китари), както и може би най-прочутия британски саксофонист Мел Колинс (член на King Crimson, свирил с Нопфлър, Роджър Уотърс, Ерик Клептън и цяла плеяда рок суперзвезди).

Добавени са и трима италиански топмузиканти, като Марко Кавилия изнася соловокалите точно в специфичния, леко меланхоличен стил на Марк Нопфлър.

Материалът на шоуто е фокусиран върху шест платинени албума от каталога на Dire Straits и включва, разбира се, всички класически хитове като Money for Nothing, Sultans of Swing, Romeo and Juliet, Walk of Life, Brothers in Arms, Tunnel of Love, Private Investigations и много други.