ЦСКА 1948 кани и Ицо Стоичков

Назначението на Стойчо Младенов е със съгласието на Любо Пенев, призна Добрин Гьонов

Спорт
17:06 - 18 Август 2022
4475
ЦСКА 1948 кани и Ицо Стоичков

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов покани индиректно световната мегазвезда Христо Стоичков в клуба. Гьонов разкри още, че ЦСКА 1948 е отхвърлил оферти за Ивайло Чочев, Георги Русев и Даниел Наумов. Шефът на "червените" каза още, че назначението на Стойчо Младенов за директор в клуба е станало със съгласието на Любослав Пенев.

"Какво точно ще изпълнява Стойчо Младенов в нашия клуб ли? Имаме необходимост от това да изграждаме структурата в клуба и да се работи още по-професионално. В западните европейски отбори имат много служители на ръководно и организационно ниво.

Стойчо с огромния си опит искаме да го използваме да развиваме клуба и медийно, и организационно. Искаме да изградим по-добра работеща структура.

В България, когато се говори за един отбор, всичко се хвърля в първия отбор. Не се гледа детско-юношеския футбол, маркетинг отдел и още хиляди звена, от които сме много далеч. Хубаво е, когато хора с опит идват при нас, които ще работят за благото на ЦСКА. Нашата идея е да обединяваме легендите и феновете.

Любо Пенев знаеше за идването на Стойчо Младенов, разбира се. С негово съгласие се случи всичко. От доста време водихме преговори със Стойчо.

Ще се радваме, ако повече хора свързани с идеята ЦСКА, работят в клуба. Нашите врати са широко отворени за всички. Христо Стоичков е най-добрият български футболист и за нас би било огромна чест да бъде в клуба под каквато и да било форма.

Към Чочев, Русев и Дани Наумов има официални оферти, които към момента сме отказали. Трябва да градим отбор, който да постига цели в България и считаме, че икономически не ни устройва.

Нямаме необходимост да продаваме играчи. Говорихме с Любо Пенев и той е на същото мнение - трябва да изградим силен отбор. Далеч по-висока трябва да бъде цената на тези момчета, когато заиграят за националния отбор.

Надявам се, че ще успеем да се преборим за евротурнирите, а тогава и параметрите ще бъдат по-различни. Едната оферта е от Швейцария и е на стойност, за каквато скоро не е продаван български футболист.

Докладването на нашия клуб в ТикТок ли? Няма какво да коментирам - това е отношение към ръководството. Такова им е виждането за развитието на техния клуб.

Явно са недоволни, че легенди на ЦСКА започват да работят в нашия клуб. Аз съм сигурен, че рано или късно ще има един ЦСКА. На 1000% това ще се случи.

Това е повече от ясно за всички. От това, което се случва, печелят само нашите преки конкуренти - Лудогорец и Левски.

На всеки следващ наш мач има все повече хора. От "Армията" са платили емблемата и задължения към стари футболисти на ЦСКА?

А защо не се платиха задълженията, когато имаше истински ЦСКА, а насила беше умъртвен и фалиран. Тогава ЦСКА щеше да е много по-силен.

Мисля да отида на стадион "Българска армия" за мача в края на месеца. Нямаме база в момента, но имаме сключени договори с Царско село и Бистрица. Където и да отидем, се опитваме да облагородим базите. Убеден съм, че ще стане един ЦСКА. Въпросът е кога", заяви Гьонов пред Спортал.