ЦСКА 1948 си тръгва от Турция с победа

Тимът на Тошко Янчев надигра Шкендия в последната си контрола

Спорт
15:54 - 31 Януари 2023
1337
ЦСКА 1948 си тръгва от Турция с победа

ЦСКА 1948 победи Шкендия Тетово с 2:0 в последната си контрола по време на лагера в Турция. Точни за успеха на "червените" бяха Ангел Бастунов в 3-ата минута и Лазар Марин в 82-ата минута. Възпитаниците на Тодор Янчев изигра много силно първо полувреме, в което пропуснаха още няколко добри възможности за гол.

Срещата започна много силно за "червените", които поведоха още в 3-ата минута. Георги Русев намери Радослав Кирилов отляво, който центрира в наказателното поле, където Ангел Бастунов беше оставен непокрит и насочи с глава в левия ъгъл. В 12-ата минута столичани организираха нова добра атака. Кирилов получи отляво, нагласи си топката и потърси далечния ъгъл от около 15 метра, но стреля покрай вратата.

В 22-ата минута пред Алекс Колев се откри отлична възможност за втори гол. Нападателят обаче не успя да отправи опасен удар от 7-8 метра и не затрудни Захов. ЦСКА 1948 продължи да бъде по-добрият отбор, като търсеше удвояване на аванса си. В 30-ата минута Русев отправи коварен удар от около 25 метра. Топката тупна пред вратаря, а заради силния вятър промени и траекторията си, а Захов успя да избие с гърди в корнер. След неговото изпълнение удар на Русев беше избит от голлинията.

В 32-ата минута Кирилов проби отляво и пусна пас в наказателното поле, където Колев остави топката за Бастунов, но ударът на нападателя беше слаб и Захов улови.

Първата по-добра възможност през втората част беше на сметката на Шкендия. Хасани подаде към Наско Милев, а българският нападател отправи удар от около 12-13 метра, но Генадий Ганев се справи. В 58-ата минута удар на Хасани от далечна дистанция мина над вратата.

В 69-ата минута Чочев пусна пас зад отбраната на Шкендия за Джонатан, но бразилецът беше изпреварен от противниковия вратар. Три минути по-късно Кирилов пусна остър успореден пас за Бастунов, който беше изпреварен в последния момент от защитник на северномакедонците преди да засече във вратата.

ЦСКА 1948 стигна до втори гол в 82-ата минута. Карагарен центрира от корнер, на далечната греда Октавио върна към Марин, който отблизо вкара за 2:0.