ЦСКА 1948 срещу ЦСКА още в първия кръг

Спорт
14:21 - 14 Юли 2020
2286
ЦСКА 1948 срещу ЦСКА още в първия кръг

Ясен е жребият за първия кръг на новия сезон в Първа професионална лига.  Голямата бомба е дългоочаквания сблъсък между ЦСКА 1948 - ЦСКА.

Шампионът Лудогорец стартира сезона във Враца, а двата пловдивски тима Ботев и Локомотив също ще премерят сили още на старта.

Заради всички неуредици в спорта покрай здравната криза се получи така, че жребият за програмата бе изтеглен преди да е ясен целият състав на елитната ни дивизия. На 17 и 18 юли ще се изиграят баражите за оставане в Ефбет лига - Дунав (Русе) приема Монтана, а Царско село е домакин на Септември. 

Ефбет Лига, I кръг

Царско село/Септември – Етър

Дунав/Монтана – Арда

Левски – Берое

ЦСКА 1948 – ЦСКА

Ботев Пд - Локомотив Пд

Ботев Вр – Лудогорец

Славия – Черно море

В следващите часове БФС ще публикува цялата програма по кръгове. Тепърва обаче ще се насрочват дати и часове. Новият сезон трябваше да започне в последния уикенд на месец юли, но след като в последните дни в лагерите на някои отбори пламна заразата, началото се отложи с две седмици. Официално все още няма потвърждение за старта на първенството, предвид продължаващата извънредна епидемична обстановка в страната.

СНИМКИ: LAP.BG

Както е известно, новият формат в Ефбет Лига предвижда редовен сезон от 26 кръга, в които отборите ще играят всеки срещу всеки на разменено гостуване. След това идва разделението на първа шестица и долна осмица, която пак ще бъде от две групи.

Борбата за титлата и местата в Европа ще се разиграят всеки срещу всеки, но в един мач. Така първите шест отбора ще изиграят 31, вместо 36 двубоя за целия сезон.

Положението в долната осмица остава същото откъм брой мачове. Двете групи играят всеки срещу всеки на разменено гостуване, като седмото място дава право на бараж за участие в Лига Европа. Главната промяна тук е, че последните два отбора ще изпаднат директно във Втора лига.