ЦСКА 1948 започна с усмивка и без Елтон

Двама основни играчи ни напускат, но продължаваме да гоним целите си, заяви наставникът Панаьотов

Спорт
16:23 - 03 Януари 2024
1817
ЦСКА 1948 започна с усмивка и без Елтон

Защитникът на ЦСКА 1948 Елитон не започна подготовка с тима си. “Червените” стартираха работа за новия полусезона първи от елита и проведоха първа тренировка на базата в комплекс “Царско село”.

Бразилецът е спряган за трансфер в чужбина, като сред вариантите е и турският Гьозтепе, където наставник е Станимир Стоилов. Все още няма яснота каква е причината за отсъствието на играча и дали е свързано с предстоящ трансфер.

Засега “червените” започнаха без нови попълнения, но наравно с останалите стартира Евгений Сердюк, който дълго време лекуваше тежка контузия.

Наставникът на ЦСКА 1948 Николай Панайотов говори за раздялата с националите Георги Русев и Симеон Петров, като заяви, че целите пред "червените" от Бистрица остават същите. Треньорът обяви и три контроли.

"Започваме нормално годината. Хората, с които започваме са същите от последния полусезон, имаме два изходящи трансфера и на този етап нямаме нови футболисти. Дали ще има нови изходящи трансфери, или входящи, ще разберете своевременно, когато това се случи. Георги Русев и Симеон Петров? Двама основни футболисти ни напускат, надяваме се хората, които ги заместват също да се справят, имаме добри футболисти.

Принципно на всяка позиция си имам достатъчно футболисти, може би по-малко останаха централните защитници и ще преценим дали да има входящи трансфери на тази позиция специално. Сердюк започва наравно в останалите подготовка. Надяваме се момчето да влезе във форма, да започне да играе. Да, напуснаха ни централни нападатели, но може би така сме преценили - че на този етап няма да свършат работа.

Подготовката започва в България, на този етап няма да се ходи в чужбина, имаме три контроли сигурни - с Локомотив (Пловдив), Арда (Кърджали) и Монтана. Да не отидем на лагер в чужбина е решение на ръководството, така са преценили. Не съм казал, че няма да има входящи трансфери, просто за момента се знае за изходящи.

На позицията на Георги Русев, а и на тази на Симеон Петров, имаме достатъчно футболисти. Да, те са основни футболисти, но не мисля, че ще се отслаби тяхната позиция. Целите не са различни, продължаваме да гоним челните места", каза Николай Панайотов.