ЦСКА чака нов до часове

Албентоса: Може да се върна на "Армията"

Спорт
13:41 - 11 Февруари 2021
2401
ЦСКА чака нов до часове

ЦСКА ще привлече още един нов футболист за втория дял от първенството. „Червените“ работят усилено по финализирането на входящ трансфер, като сделката би трябвало да бъде завършена до часове.

До момента отборът се подсили с двама - аржентинския плеймейкър Феде Варела и нападателя Жорди Кайседо.

Пред подпис с ЦСКА е и ганаецът Бисмарк Чарлс, който изкара проби и игра в 3 контроли. 19-годишният нападател убеди в качествата си Акрапович, но проблем е издаването на работна виза, което ще забави картотекирането му.

Постовете, върху които се е съсредоточило ръководството на клуба, са централен защитник и дефанзивен халф.

Нуждата от нов бранител дойде в резултат на отдаването на под наем на Валентин Антов на Болоня. 20-годишният Антов бе преотстъпен срещу 500 000 евро, а през лятото може да бъде закупен от италианския тим за още 3 милиона евро.

От ЦСКА бяха близо до привличането на френския защитник Люка Перен като преотстъпен от Марсилия и дори бяха уговорили личните му условия. В последния момент обаче Перен остана в Олимпик, а след уволнението на треньора Виаш-Боаш игра в следващите два мача на тима.

Дефанзивен полузащитник, който да бъде алтернатива на Юга и Жеферсон, се търси още от есента.

Името на Раул Албентоса започна да се спекулира сериозно в родните футболни ширини, след като ЦСКА официално запрати Валентин Антов в италианския Болоня. Испанецът призна, че всичко в живота е възможно и евентуално негово завръщане в отбора от „Българска армия” не е изключено.

На въпрос може ли да облече фланелката на ЦСКА, Албентоса отговори: "Всичко е възможно".

Както е известно, тимът на Бруно Акрапович остана с трима основни централни защитници след сделката за Антов. На позицията могат да се състезават спокойно Петър Занев, Пламен Гълъбов и Юрген Матей, ала триото няма достойна алтернатива и пред бившия треньор на Локомоти Пловдив може да му се налага да преквалифицира други футболисти в централни бранители.

В последната контрола Акрапович пусна Иван Турицов като трети бранител в средата на защитата за сметка на нидерландеца Матей, а босненският специалист акцентира, че там могат да играят също така Брадли Мазику и Тибо Вион.

В различни медии не спират да циркулират информации за различни футболисти от тази зона на терена, които могат да преминат при столичани, но няколко дни преди подновяването на родния шампионат официална новина за такъв от "Армията" не съществува.

ЦСКА започва рестарта на efbet Лига идната събота, като „червените” гостуват в Овча Купел на Славия.