ЦСКА и Локо Пд спукаха топката за 0:0

"Смърфовете" се отчетоха с греда от единственото положение в мача

Футбол
20:08 - 06 Март 2021
1996
ЦСКА и Локо Пд спукаха топката за 0:0

ЦСКА и Локомотив Пловдив завършиха при 0:0 в дербито от 20-ия кръг на efbet Лига и направиха прекрасна услуга на лидера Лудогорец.

Първият и единствен точен удар за първата част стана факт още в 6-ата минута, когато Тиаго шутира от 25 метра, но Пиргов улови без проблем.

До края на полувремето червените владееха повече топката, но стигаха трудно до наказателното поле на гостите, а изстрелите по посока на вратата бяха рядкост.

За сметка на това преобладаваха нарушенията, повечето от които извършвани от пловдивчани. Единствената, но не фатална съдийска грешка дойде към края на полувремето. Тогава Умарбаев изби чисто с шпагат топката от краката на Тиаго, но Железов отсъди фаул и му показа жълт картон. Португалецът опита да обстрелва вратата на Локо, но нацели гърба на Минчев.

След почивката нещата не се промениха кой знае колко, но като цяло второто полувреме бе с една идея по-интересно.

В 48-ата минута и Локо отправи първия точен изстрел в противниковата врата. Това стори Димитър Илиев, който засече с глава центриране от фаул, но Бусато улови без проблем.

Четири минути по-късно червените бяха на път да поведат след куриозна ситуация. Няколко футболисти на смърфовете, включително и техния вратар, оставиха топката да излезе в аут. Това не се случи, тъй като тя не напусна терена с целия си обем, продължи движението си по аутлинията и се удари в дясната греда. В крайна сметка Пиргов успя да поправи неговата и на съотборниците му грешка, хвърляйки се с плонж и улавяйки топката преди Кайседо да я изпрати в мрежата.

В 66-ата минута пловдивчани като по чудо не откриха резултата след единственото чисто голово положение за целия двубой. Георги Минчев се пребори с Юрген Матей и Петър Занев, след което нахлу в наказателното поле и центрира към Илиев. Капитанът на гостите стреля параболично с бедро, топката прехвърли Бусато и се отби в лявата греда.

ЦСКА отговори с опасен удар на Кайседо в 70-ата минута, който профуча над напречната греда. Таранът се възползва от пробив на резервата Енрике отляво, топката стигна до Юга, който намери еквадореца. Последва добро овладавяне и шут от 15-16 метра, но над вратата.

В 84-ата минута Кайседо пробва задна ножица след центриране на Занев, но ударът му излезе в аут.

Снимки: Lap.bg