ЦСКА и Offenders също дариха момчето от автобуса (СНИМКИ)

14-годишният талант от школата на армейците по джудо получи още подаръци и разгледа Музея на славата на "Армията"

Новини
12:53 - 26 Февруари 2020
4047
ЦСКА и Offenders също дариха момчето от автобуса (СНИМКИ)

Маските паднаха - "мъжагите", които нападнаха и съблякоха 14-годишен ученик в автобус номер 404 на Градския транспорт в София, са идентифицирани и заловени, а имената им се знаят. Днес СДВР публикува и официалното си изявления, а наред с това и кадри от камерите в автобуса, запечатали вандалския акт от страна на феновете на Левски, които агресираха срещу тийнейджъра, който преди дни беше съблечен, защото бил с горнище на ЦСКА.

Хората в превозното средство не се намесили, а шофьорът на автобуса също останал безучастен, преценявайки, че не е удачно да използва паник бутона.

Наред с всичките тези негативни емоции, за малчугана, който два дни след инцидента завоюва сребърен медал в джудо - спортът, който тренира, имаше и много положителни. Подкрепа от цялата армейска общност - още на домакинския мач с Ботев Пд (1:0) през уикенда Сектор "Г" издигна плакат: "Събличате деца, защото нямате сърца!"

Вчера членовете на "Трапеза бойс" дариха на момчето екипировка на ЦСКА, а след тят това сториха и от Offenders и ръководството на червените.

Изпълнителният директор на клуба - Пламен Марков, оказа пълна подкрепа на таланта от спортното училище "Генерал Владимир Стойчев" в София.

Оказа се, че през миналата 2019-та юношата става безапелационен републикански шампион в своята възрастова група по джудо и самбо, както и балкански вицешампион по джудо.

След тренировките и учебните си занятия, детето, заедно със своите родители бе специален гост на "Армията", където се срещна и разговаря с хора от ръководството, които му подариха пълна оригинална екипировка на отбора, книгата "70 години слава ЦСКА", календар и раница с различни фен артикули.

Момчето за пръв път влезе и разгледа Музея на спортната слава, а Пламен Марков го запозна с най-големите армейски спортисти и му пожела един ден и той да стане велик шампион! Постъпката му е достойна за уважение и е един пример за всички как трябва да се брани и защитава червената идея без страх от нищо!

"Занапред момчето винаги ще има запазено място на стадион "Българска армия", а ръководството ще следи изкъсо развитието му и винаги ще е до него, както в хубави, така и в лоши моменти.

Накрая младежът се разходи по алеята на славата и обеща, че ще даде всичко от себе си един ден там да грее звезда с неговото име, редом до другите олимпийски и световни шампиони.

Целият отбор на ЦСКА, заедно с ръководството на клуба подкрепят талантливия армейски състезател и му пожелават здраве, успехи и сбъднати мечти!", написаха на официалния си сайт от червение клуб, като ръководството се надява виновните лица ще бъдат изправени пред българския съд и да получат справедливи наказания.

Емоциите не спряха дотук, след като представител на Offenders - едно от водещите фракции на ЦСКА, се срещна с тийнейджъра.

Той получи суитчър на любимия отбор.

"Надяваме се спечеленият от него медал веднага след случката да е само началото на поредната бляскава спортна кариера в червено. Защото където е текло, винаги ще тече. И защото силата на армейския дух не може да бъде пречупена от никого!", споделиха на официалната си страница във фейсбук момчетата от Offenders.