ЦСКА и Йомов късат, до дни става ясно и за новия нападател

Спорт
13:34 - 14 Юни 2023
2349
ЦСКА и Йомов късат, до дни става ясно и за новия нападател

ЦСКА и Георги Йомов ще приключат договорните си отношения с изтичането на месец юни. Именно дотогава е и споразумението, подписано от двете страни през лятото на 2020 година. Тогава крилото пристигна на "Армията" от Славия.

Юношата на Левски даде положителна проба за наличие на забраненото вещество дехидрохлорметилтестостерон след реванша срещу Македония ГП.

Двубоят бе от втория предварителен кръг в Лигата на конференциите на 28 юли, а за допинг пробата стана ясно в навечерието на реванша с Базел.

През март тази година УЕФА спря правата му за 4 години, а на 28 юни се чака и решението на Спортния арбитражен съд в Лозана. Шансът за промяна и смекчаване на наказанието обаче е почти нищожен.

Вече е ясна и една от трансферните цели на ЦСКА - еквадорският нападател Майкъл Естрада, който е желан още от втородивизионен испански клуб и два тима от родината си.

Неговият агент Гонсало Варгас назова името на един от заинтересованите еквадорски отбори – Емелек, и обяви, че в идните дни ще се вземе решение за бъдещето на играча.

Нападателят не направи най-добрия си сезон с екипа на мексиканския Круз Азул, където бе под наем от друг местен тим Толука. Така и обаче не загуби мястото си в националния тим. Той игра за „Ла Три“ и на Мондиал 2022 в Катар.

Интервюиран за местно предаване, агентът Варгас заяви следното за своя клиент Естрада: „Анализираме предложение от България, от ЦСКА. Това е една от опциите, които разглеждаме и оценяваме, както и от втородивизионен отбор от Испания. Освен това, има интерес от два отбора от Еквадор, питат за него. Единият е Емелек, вярвам, че тази седмица ще вземем окончателно решение”.