ЦСКА II попиля Левски II, но би само с гол

Единственото попадение в дербито бе дело на Георги Чорбаджийски

Спорт
21:06 - 18 Септември 2023
3208
ЦСКА II попиля Левски II, но би само с гол

ЦСКА победи Левски с 1:0 в дербито на вторите отбори, което бе част от програмата на 9-ия кръг в Югозападната Трета лига. На стадион „Българска армия“ възпитаниците на Стамен Белчев надиграха тотално тези на Христо Арангелов, като създадоха много чисти положения и дори удариха греда, но единственото попадение в срещата бе дело на Георги Чорбаджийски в 62-ата минута на срещата.

Първото чисто положение на стадиона в „Борисовата градина“ дойде в 9-ата минута, когато вратарят на Левски спаси удар на Венцислав Иванов.

Минута по-късно Марк-Емилио Папазов беше изведен вляво от вратата и шутира, но Андонов спаси с една ръка и последва корнер. След ъгловия удар Чорбаджийски стреля с глава от 12-13 метра, но топката бе блокирана от защитник на „сините“.

След четвърт час игра гредата спаси „сините“ при коварен удар от пряк свободен удар на Димитър Христов.

В 19-ата минута Георги Чорбаджийски бе задържан от Калоян Борунов, заради което защитникът на гостите получи жълт картон.

Много активният отдясно Илиян Антонов проби по фланга в 26-ата минута и центрира по земя към границата на вратарското поле. Там Папазов изпревари защитник на Левски, разтегна се на шпагат и стреля, но топката мина над вратата.

Две минути след това Мартин Сотиров проби отляво и стигна до границата на наказателното поле. Последва пас към нападателя Папазов, който се завъртя и стреля, но Андонов внимаваше и спаси. Секунди след това Венцислав Иванов не успя да засече едно успоредно центриране по земя от десния фланг

Сините отговориха с удар от дистанция на Никола Бандев в 33-ата минута, но Ивайло Неделчев спаси без проблеми.

Три минути преди края на първата част Антонов проби остро отдясно. Топката стигна до Петко Панайотов, който шутира. Иван Андонов спаси, но топката стигна на крака на Папазов, чийто изстрел мина над вратата.

„Червените“ започнаха по-силно втората част, като в 48-ата минута след контраатака топката стигна до Андонов на дясното крило. Той центрира перфектно в наказателното поле, където Папазов засече с глава, но насочи топката право във вратаря на „сините“.

Три минути след това Кристиян Йовов фаулира Антонов на границата на наказателното поле и съдията Иво Андреев отсъди пряк свободен удар, а десетката на гостите получи жълт картон.

Зад топката застана Димитър Христов, чийто удар мина покрай стената, но право в обятията на вратаря на „сините“.

В 58-ата минута ЦСКА пропусна страхотен шанс за гол. Антонов получи топката на контраатака и се озова сам срещу вратаря. Вместо да бие, той подаде наляво, като Папазов се размина с топката. Тя стигна до Иванов, който стреля, но Андонов спаси. Топката стигна до Антонов, който я прати в мрежата от метър разстояние, но бе в засада.

Две минути след изтичането на час игра „червените“ направиха заучена ситуация след ъглов удар. Топката бе центрирана от Илиев на далечната греда, откъдето Георги Чорбаджийски отново бе оставен без опека. Той стреля с глава, като точно на голлинията с нея игра Мартин Сотиров, който я довкара в мрежата – 1:0 за ЦСКА.

Тимът на Стамен Белчев продължи да е по-активен. В 68-ата минута Антонов центрира успоредно на голлинията, като Папазов бе останал сам срещу вратата, но засече топката в аут.

В следващите минути Левски опита да изнесе играта в предни позиции, но така и не успяваше да затрудни Ивайло Неделчев и защитата пред него.

До края на срещата не се стигна до повече попадения и така „червените“ ликуваха в дербито на вторите отбори.