ЦСКА измъкна трудно точка срещу Локомотив София

Спорт
20:34 - 16 Юли 2022
2759
ЦСКА измъкна трудно точка срещу Локомотив София

Локомотив (София) беше близо до сензационна победа над ЦСКА, но двата тима завършиха 1:1 в едно от столичните дербита от новия сезон в Еfbet Лига.

Едва във втория кръг на шампионата „армейците” започнаха да губят точки, след като в 21-ата минута Карлос Франса ги попари с гола си от дузпа. Наказателният удар беше отсъден за игра с ръка на Брадли де Нойер, а Волен Чинков я отсъди след консултация с ВАР, който бе поверен на Георги Кабаков. 
След попадението пропуски за домакините направиха и капитанът Красимир Милошев, и Илия Димитров, но вратарят на „червените” Густаво Бусато запази вратата си суха. За ЦСКА пък Гарсес и Кръстев се опитаха да застрашат вратата на Любенов, но той спаси ударите им.
Второто полувреме се запомни със смените и на двамата треньори. Наставникът на ЦСКА Саша Илич пусна Браян Морено на мястото на Маурисио Гарсес, а Станислав Генчев замени голмайстора Карлос Франса с Камен Хаджиев. Малко по-късно от тима на гостите излязоха Tибо Вион, Иван Турицов и Амос Юга, а в игра се появиха Жеферсон, Асен Дончев и Йоан Бауренски. Илич получи и жълт картон за репликиране на съдията. Малко по-късно и Ивайло Найденов влезе на мястото на Димо Бакалов в тима на домакините. 
В 75-ата минута пропуск направи Симеон Славчев, който получи извеждащо подаване в наказателното поле на ЦСКА, преодоля Християн Петров и стреля в тялото на Бусато. Минута след това Калоян Кръстев излезе за сметка на Радослав Живков.
Със сетни сили и след брилянтно центриране на Станислав Шопов ЦСКА стигна до изравнителния гол в 90-ата минута, а щастливият голмайстор бе Браян Морено. 
С играта си „армейците” изнервиха треньорското ръководство и феновете на трибуните. Привържениците и на Локомотив София се проявиха, нацелвайки Иван Турицов с бутилка, а след това продължиха да хвърлят предмети и по треньора на вратарите Стоян Колев. 
На "армейците" им предстои тежко гостуване на Македония Гьорче Петров в първа среща от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите в четвъртък (21 юли), като още не е ясно къде ще се проведе срещата.