ЦСКА кърпи защитата с испански дългуч

Раул Албентоса има близо 100 мача в Ла Лига

У нас
10:42 - 23 Юли 2019
1798
ЦСКА кърпи защитата с испански дългуч

ЦСКА взе на пожар централния защитник Раул Албентоса след лошия старт в първенството. 30-годишният испанец има солиден опит от 93 мача в местната Ла Лига и ще трябва да решава проблемите на червените в отбрана. Албентоса идва като свободен агент, след като договорът му с Депортиво (Ла Коруня) изтече през лятото. Веднага прави впечатление ръстът му от 193 см.

Снощи испанецът подписа договор с ЦСКА и от днес започва тренировки с отбора         Снимки: cska.bg

Бранителят е играл в испанския елит с екипа на Ейбар, Малага и Депортиво. Кариерата му преминава през английския Дарби каунти, а във визитката му присъстват още тимовете на Елче, Мурсия, Сан Роке и Кадис. През миналия сезон Албентоса изигра 11 мача за Химнастик във второто ниво на Испания.

ЦСКА започна сезона с равенство срещу Етър (2:2) и загуба от Черно море (1:3), а именно защитата се оказва най-големият проблем в отбора. Нуно Томаш и Божидар Чорбаджийски издишат, а капитанът Николай Бодуров има здравословни проблеми и не играе редовно. Младокът Стойчо Атанасов пък сгреши фатално срещу Морето и бе нарочен за виновник от агитката.

Първата реакция на шефовете обаче бе да назначи за старши треньор Люпко Петрович на мястото на Добри Митов, който остава помощник. Следващият мач на ЦСКА е в четвъртък - домакинство на хърватския Осиек в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа.