ЦСКА катурна Славия в трета поредна победа

Червените надделяха с минималното 1:0

Актуални новини
19:53 - 09 Ноември 2019
2028
ЦСКА катурна Славия в трета поредна победа

Тимът на ЦСКА спечели трети пореден мач от efbet Лига, след като „червените” надделяха с минималното 1:0 срещу Славия в пореден мач от 16-ия кръг в родното първенство.

По този начин тимът от „Борисовата градина” за пръв път през сезон 2018/19 печели три поредни срещу в елита. Единственият гол бе дело на Али Соу, който се разписа в 66-ата минута, когато пречупи стабилната игра на „белите” в отбрана. В края на мача с директен червен картон бе отстранен халфът Славчо Шоколаров, съобщи "Гонг".

Така ЦСКА регистрира 31 точки след изиграването на 16 мача, като „отвори” още по голяма дистанция от петия Славия, който е с 23. Така ЦСКА продължава да „гони” първите три отбора Лудогорец (39), Локомотив Пловдив (36) и Левски (35), но „орлите” и „сините” са с мач по-малко.

В следващия кръг след националната пауза „червените” ще пътуват до Враца за гостуване на Ботев, а Славия приема Черно море.

И двата отбора влизат в този двубой на гърба на добри резултати. „Червените“ са с две поредни победи – над Етър с 4:0 и над Черно море във Варна с 2:0. Формата на „белите“ обаче е още по-впечатляваща. Футболистите на Златомир Загорчич са в поредица от пет поредни мача без загуба в първенството – 4 поредни победи и равенство 1:1, в последния кръг, срещу Локомотив Пловдив.Темпото и представянето на двата отбора в хода на първите 45 минути на „Българска армия” бяха на прекалено ниско ниво. Домакините бяха по-активният отбор, но тази тяхна активност не водеше до нищо, след като имаше прекалено много сбъркани подавания. Когато Славия получаваше топката, бързо грешеше също и по този начин премина първото полувреме.

В 13-ата минута Владислав Узунов тества Густаво Бусато от сериозно разстояние, но бразилецът спокойно улови. Пет по-късно Тиаго Родригес стреля, след като премина край двама бранители на Славия, но неточно.

В 23-ата минута Петър Занев стреля много добре от пряк свободен удар, а Георги Георгиев се намеси добре и изби в ъглов удар. В 36-ата пък Рубен Пинто стреля от сериозна дистанция, а стражът на „белите” се намеси и спаси удара. Три по-късно „червените” нацелиха напречната греда след удар на Евандро по диагонала. Топката рикошира в крака на защитник на Славия и придоби странна траектория, но се отби в напречната греда.

ЦСКА заигра на много по-сериозно темпо през второто полувреме, но отбраната на Славия продължи да удържа всякакви „червени” набези. Първата възможност дойде в 49-ата минута при контраакция за Славия, след като Георги Йомов бе намерен след центриране отляво, но ударът му с глава отиде аут.

В 52-ата пък домакините бяха много близо до откриването на резултата, когато Евандро показа изящна техника в наказателното поле на Славия. Той пусна топката успоредно за Али Соу, но нападателят на ЦСКА бе спрян от двама играчи на Славия, току преди да прати топката в опразнената от Георгиев врата. В 58-ата домакините имаха двоен шанс за гол, но без успех.

Така се стигна до 66-ата минута, след като Петър Занев центрира много добре от фаул, а Али Соу се извиси и я прати във вратата на Георгиев, който все пак се намеси, но не достатъчно добре – 1:0. Нарушението, от което дойде попадението бе на Янис Карабельов, който според Драгомир Драганов фаулира Евандро, макар повторенията да не потвърдиха достовереността на фаула, извършен от юношата на "белите".