ЦСКА наказа Ботев в Пловдив, стана лидер

Спорт
20:52 - 19 Октомври 2022
3072
ЦСКА наказа Ботев в Пловдив, стана лидер

ЦСКА-София победи с 1:0 като гост "Ботев" (Пловдив) в отложен мач от петия кръг на Първа лига. С този успех По този начин "червените" оглавиха временното класиране в елита с актив от 31 точки. Ботев е десети с 13 пункта.

Преди срещата с екип на "канарчетата" бе дарен легендарният нападател на отбора Атанас Пашев, който в отбора е  изиграл 194 мача и е вкарал 100 гола, печели сребърен и бронзови медали с него. Двубоят започна с разменени атаки към вратите на двата отбора. В 17-ата минута Па Конате центрира към Джеймс Ето'о, който овладява на гърди, но стреля неточно. Домакините заиграха по-активно. В 27-ата минута Тибо Вийон стреля от фаул, но Реда Рабей изчисти коженото кълбо. Две минути по-късно след след бърза атака на "жълто-черните". Елвис Ману отляво, изведе Рада Рабей сам срещу Густаво Бусато, последва изстрел, на вратарят на гостите изби топката с крак. В 44-ата минута Реда Рабей изпълни от корнер и топката се отби в дясната греда, настъпи разбъркване в наказателното поле на армейците, а Станислав Шопов изрита топката далеч от вратата.

В 51-ата минута Дюкенс Назон от ЦСКА- София, който се появи в игра след почивката , проби през защитата на "жълто-черните", но стреля неточно. Гостите заиграха по-уверено и в 68-ата минута Тибо Вион проби и стреля Хидайет Ханкич парира удара му. В 70-ата минута Джеймс Етоо фаулира Марселиньо Кареасо в наказателното поле на домакините и съдията Ивайло Стоянов отсъди дузпа в полза на гостите. Зад топката застана Дюкенс Назон, който бе точен, въпреки че феновете на домакините му светиха с лазер в очите и "червените" поведоха в резултата. Домакините не успяха да се съвземат след този гол във вратата си и не застрашиха сериозно вратата на съперника до края на мача.