ЦСКА налива свежа кръв за новия сезон

Червените си връщат юношите Митков, Йорданов и Смоленски, искат най-големите таланти на Черно море и Ботев

У нас
15:36 - 29 Април 2020
2181
ЦСКА налива свежа кръв за новия сезон

ЦСКА следва смело новата си клубна политика, наложена от здравната и икономическа криза в страната. След като се разделиха с част от скъпоплатените си чужденци, червените вече мислят за връщането на някои свои таланти, които бяха преотстъпени в други отбори, за да се обиграват. От новия сезон те ще се налагат в първия отбор, твърди се на Армията.

Един от любимците на агитката Митко Митков ще се прибере от Дунав Русе. От Етър ще се върне Тонислав Йорданов. Надежди се възлагат и на младокa Мартин Смоленски, който отиде да трупа игрови опит във Втора лига с екипа на Литекс. Освен тях се предвижда в ядрото на ЦСКА да има още млади български футболисти извън школата.

Митко Митков бързо спечели сърцата на цесекарите, но бе преотстъпен в Русе

По информация на Lupa.bg ЦСКА е натоварил свои скаути със задачата да привлекат други таланти от провинцията. Първите две цели били младежките национали на Черно море - крилото Мартин Минчев и защитникът Виктор Попов. Под прицел е още халфът на Ботев Станислав Шопов.

Чистката на чужденците по финансови причини започна с испанеца Раул Алебтонса, който призна, че е взимал 40 000 евро месечна заплата, и разводът с ЦСКА е бил наложителен, за да оцелее клубът. Наскоро си тръгна и последното ново попълнение в отбора - нидерландският халф Върнан Анита. С единия крак извън ЦСКА са Греъм Кери, Денис Давидов и Томи Юрич.

С напускането си Албентоса спести огромни харчове на ЦСКА   / СНИМКИ: LAP.BG

Договорът на Рубен Пинто изтича на 30 юни и няма да бъде подновен. Вив Соломон Отабор е в Лондон при семейството си и се чува, че няма намерение да се връща в София. Нищо чудно босът Гриша Ганчев да опита продажба на някои от звездите на тима като Али Соу, Евандро, Тиаго Родригес, Енрике Рафаел и Едвин Джеси.

Все повече се засилват слуховете и за треньорска смяна. Говори се, че сръбският треньор Милош Крушчич ще бъде освободен от ЦСКА след доиграването на сезона. Кандидат №1 за неговия пост е Стамен Белчев, който наскоро напусна Арда. Стратегът Белчев вече бе начело на ЦСКА между 2016 и 2018 г. Заради добрата му работа на Армията още миналото лято Гриша Ганчев му бе предложил да се завърне, но тогава треньорът тъкмо бе класирал Арда за елита и отказа заради амбициозния проект в Кърджали.