ЦСКА не можa да бие Берое, Лудогорец се издъни с Царско село

Кирил Десподов дебютира за шампионите

Спорт
22:24 - 17 Октомври 2020
4565
ЦСКА не можa да бие Берое, Лудогорец се издъни с Царско село

ЦСКА и Берое не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в истинско зрелище на стадион "Българска армия". Преди да бъде даден първия съдийски сигнал, легендата на „червените“ Петър Жеков получи поздравления и подаръци от ръководството на домакините за отминалия си 76-и рожден ден.

Берое откриха в самото начало на второ полувреме. Стийв Фуртадо центрира отдясно към Макоута, който бе оставен непокрит в малката пеналтерия и с глава изведе гостите напред.

В 54-ата минута новото попълнение на „червените“ Адалберто Пеняранда центрира от корнер в наказателното поле на Берое където Валентин Антов с глава заби топката във вратата на Василев и изравни.

Другият фаворит за титлата - Лудогорец, също се издъни у дома. Така шампионите пропуснаха шанса да се качат на върха във временното класиране, където лидер е Локомотив Пд.

В 28-ата минута разградчани поведоха, след като получиха подарък от Бандаловски. Защитникът на Царско село игра нескопосано в своето наказателно поле и вместо с глава, удари топката с ръка без да е притесняван от съперник. Реферът Георги Николов не се поколеба да отсъди дузпа, която бе превърната в гол от Ихинио Марин.
 
Дебют за Лудогорец в 55-ата минута направи Кирил Десподов, който замени един от най-активните до момента Бернард Текпетей. Националът се включи с огромно желание и на няколко пъти притесни сериозно бранителите на гостите. 
 
Когато всички чакаха последния съдийски сигнал, Ивайло Марков центрира отляво, Оливие Вердон позволи топката да мине над главата му и дебнещият Балтанов отблизо шокира домакините - 1:1.