ЦСКА обявява през август строителя на новата "Армия"

Според предварителния план изграждащите дейности ще отнемат около 18 месеца

Спорт
13:14 - 12 Юли 2024
2241
ЦСКА обявява през август строителя на новата "Армия"

Демонтажът на стадион "Българска армия" е към края си, като съвсем скоро фирма "Ростер", която беше наета да събори съоръжението и да разчисти пространството около него, ще е изравнила със земята целия имот.

Наскоро бяха свалени и легендарните пилони за осветлението, с което всички символи на старото съоръжение вече са в историята.

В момента дейностите на "Армията" вървят на по-бавни обороти, тъй като основната работа, която се върши, е административна. Следващата крачка към сбъдването на мечтата на червените фенове е общото дружество между клуба и държавата "Спортни имоти Българска армия" да подпише договор с фирма строител на новото съоръжение.

Според запознати такава вече е избрана, като очакванията са името й да бъде официално обявено през следващата седмица. Самото изграждане на стадиона пък трябва да започне през септември или в началото на октомври спрямо темпото, с което се движат административните процедури.

Според предварителния план строителните дейности ще отнемат около 18 месеца. Проектът предвижда използване на готови конструктивни елементи в съотвествие с модерните тенденции за реконструкция на такъв тип обекти.

Предвидена е подмяна на негодните за екплоатация конструктивни елементи, с нови такива, предварително изработени извън зоната на парка. Всички сектори ще бъдат покрити с метална козирка, която ще предпазва зрителите от капризите на времето.

Първоначално бе обявено, че капацитетът ще бъде 15 000 седящи места, но е възможно и те леко да се увеличат. Това ще бъде окончателно ясно преди започването на строителните дейности през есента.