ЦСКА отнесе четири гола от румънци в последната си контрола в Австрия

Армейците се прибират след 0:4 срещу носителя на Купата на северната ни съседка - Сепси

Спорт
20:01 - 27 Юни 2022
2921
ЦСКА отнесе четири гола от румънци в последната си контрола в Австрия

ЦСКА претърпя тежко поражение с 0:4 от носителя на Купата на Румъния Сепси в четвъртия си мач от предсезонната подготовка на тима в Австрия. Козмин Матей даде аванс на румънския тим още в 4-ата минута, след като се възползва от грешка на Димитър Евтимов. Четири минути по-късно Бранислав Нинай с глава вкара втори гол за Сепси.

В 44-ата минута Матей вкара втория си гол в мача след комбинация с Александру Тудорие. Тимът на Саша Илич инкасира четвърти гол в 71-ата минута, когато Каталин Голофка завърши контраатака на своя тим с топка в мрежата.

Така "армейците" завършиха лагера си в Австрия с една победа (5:3 над Кематен), 2 загуби (1:4 от Гройтер Фюрт и 0:4 от Сепси) и 1 мач, който не завърши (контролата срещу РБ Залцбург бе прекратена преждевременно при резултат 2:1 за „биковете“ заради инцидент с фен на трибуните).

Мачът започна на ниски обороти, като Сепси поведе в резултата без да създаде чисто положение. В четвъртата минута Радослав Димитров прати дълга топка към подстъпите на наказателното поле на ЦСКА. Димитър Евтимов излезе, за да пресече топката, но я прати на крака на Козмин Матей, който я прати в мрежата.

ЦСКА опита да отговори на предизвикателството и създаде няколко положения пред вратата на Сепси, но не успя да затрудни вратаря Роланд Нишули.

Вместо това, Сепси стигна до втори гол. Той бе дело на Бранислав Нинай, който в 8-ата минута засече с глава центриране от ъглов удар вдясно от вратата на Евтимов.

Тези бързи два гола притесниха хората на Саша Илич и в следващите минути Сепси продължи да атакува, докато "червените" трябваше да се бранят. Чак след 15-ата минута ЦСКА започна да осъществява атаки към противниковата врата.

Играта продължи да е равностойна, като ЦСКА имаше лек превес, но без да създава чисти положения за връщане на попадение. Три минути преди края на редовното време на първата част Йоан Баи центрира от пряк свободен удар вдясно от вратата на Сепси. Топката бе насочена към далечната греда, но там футболист на румънците пресече подаването към готвещия се за воле Християн Петров.

Две минути по-късно обаче румънците вкараха трети гол. Александру Тудорие проби в половината на ЦСКА и пусна топката към Козмин Матей, който с премерен удар преодоля Евтимов и вкара втория си го в мача.

След почивката ЦСКА вдигна оборотите и започна да създава положения пред противниковата врата. В 57-ата минута вратарят на Сепси направи две геройски спасявания само в рамките на 3-4 секунди. Лазар Туфегджич центрира добре отдясно. В наказателното поле Марк-Емилио Папазов стреля с глава от няколко метра, но Нишули спаси. Топката отиде на крака на Калоян Кръстев, който стреля от 4-5 метра, но отново вратарят на Сепси се хвърли и спаси.

В 66-ата минута Станислав Шопов центрира меко в наказателното поле от пряк свободен удар, но защитник в зелено се намеси и изчисти топката в ъглов удар, след който не се стигна до нищо опасно за вратата на румънския тим.

Превъзходството на ЦСКА обаче не се материализира в гол, а Сепси осъществи бърза контраатака в 71-ата минута. Тогава Мариус Стефанеску проби по дясното крило и нахлу в наказателното поле. Последва пас успореден на голлинията, към останалия съвсем сам Каталин Голофка. Той сви топката, за да я запази от шпагата на защитник на ЦСКА и от 12-13 метра я прати за четвърти път във вратата на Димитър Евтимов.

четири минути преди края на редовното време Виталие Дамаскан стреля с глава след центриране отдясно, но топката мина покрай гредата на влезлия като резерва Густаво Бусато. Това бе и последното по-опасно положение в срещата, която сложи край на приятелските мачове на "червените" на австрийска земя за това лято.

ЦСКА - Сепси 0:4

0:1 Козмин Матей (4'), 0:2 Бранислав Нинай (8'), 0:3 Козмин Матей (44'), 0:4 Каталин Голофка (71')

Стартови състави:

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 19. Иван Турицов, 22. Енес Махмутович, 6. Християн Петров, 13. Галин Минков, 21. Амос Юга, 5. Федерико Варела, 7. Йоан Баи, 14. Калоян Кръстев, 30. Яник Вилдсхут, 28. Браян Морено

Старши треньор: Саша Илич

Сепси: 33. Роланд Нишули, 3. Богдан Митреа, 77. Аднан Аганович, 21. Кристи Барбуц, 9. Александру Тудорие, Козмин Матей, 88. Радослав Димитров, Николае Паун, 20. Андрес Думитреску, 82. Бранислав Нинай, Йон Георге

Старши треньор: Кристиано Берготи