ЦСКА отупа самозванците от 1948

Спорт
20:47 - 29 Ноември 2020
5795
ЦСКА отупа самозванците от 1948

ЦСКА спечели с 2:0 домакинството си на новака в елита ФК Централен спортен клуб на армията 1948. Армейците вкараха по един гол във всяко едно от полувремената - Али Соу даде аванс на ЦСКА преди почивката, а десетина минути преди края Лазар Марин си вкара автогол.

През целия мач домакините диктуваха случващото се на терена и не дадоха много шансове на новака в българския елит.

Новакът, наречен от феновете Числото, не беше посрещнат дружелюбно на "Българска армия", като на таблото тимът беше изписан с името "Гости", а във "В" сектор бяха разположени плакати с надписи: "За предателството смъртта е била отплата, а днес си директор на заплата!" и "Букмейкърски чеда, нищо общо нямате с ЦСКА!"

С победата ЦСКА се изравни по точки с Арда, но е с по-лошо показатели и заема четвъртото място. Двата тима имат актив от 24 пункта. ЦСКА 1948 остава 6-и с 20 точки.

Гостите може да имат някои резерви към съдийството в днешния мач, тъй като малко преди края на първото полувреме Галин Иванов бе съборен в наказателното поле и определено дузпа можеше да бъде отсъдена. Главният съдия Петър Костадинов обаче даде знам играта да продължи.

Преди първия съдийски сигнал футболистите на двата отбора се събраха в централния кръг и запазиха минута мълчание в памет на починалите през седмицата Димитър Ларгов, Никола Спасов и Диего Марадона.

В 6-ата минута гостите организираха първата по-опасна атака в срещата. Марио Топузов пусна извеждащ пас към Андон Гущеров. Густаво Бусато обаче внимаваше и успя да се намеси. Вратарят на ЦСКА изпусна топката, но успя да се пребори с Гущеров.

В 9-ата минута Галин Иванов центрира топката в наказателното поле на ЦСКА. Играта обаче бе спряна заради игра с ръка на атакуващ футболист.

Пет минути по-късно Али Соу бе изведен зад защитата на гостите. Гамбиецът отклони към включилия се на скорост Георги Йомов, но удар към вратата на Наумов не бе отправен, защото крилото на ЦСКА загуби равновесие и падна на земята. В случая нямаше абсолютно никакви основания за дузпа, а и самият Йомов не претендира за 11-метров наказателен удар.

В 18-ата минута ЦСКА поведе след много добре организирана атака. Георги Йомов бе изведен зад защитата на ЦСКА 1948. Той много майсторски отклони към Али Соу. Нападателят се озова очи в очи с Даниел Наумов, успя да го преодолее и на празна врата нямаше как да сбърка.

В следващите минути ЦСКА 1948 владееше повече топката и търсеше изравнително попадение, но не успя да затрудни Густаво Бусато. Играта бе спирана на няколко пъти, тъй като се наложи медицинските щабове да се появят на терена.

Десет минути преди почивката Амос Юга изблъска в гръб Галин Иванов, който се строполи в наказателното поле на ЦСКА, но главният съдия Петър Костадинов даде знак играта да продължи.

В 38-ата минута Юрген Матей засече с глава центриране от ъглов удар, но не успя да насочи топката в очертанията на вратата, въпреки че бе напълно необезпокояван от защитата на гостите.,

ЦСКА пропусна страхотна възможност да удвои преднината си в заключителните секунди от първата част. Галин Иванов сбърка при изнасянето на топката. Али Соу се ориентира най-бързо в ситуацията и пусна извеждащ пас към Георги Йомов. Българският национал опита да реализира с външен фалц в далечния ъгъл, но не намери добре топката, която излезе в аут.

Три минути след старта на втората част Али Соу получи добра възможност да отбележи втория си гол в мача. Георги Йомов го намери, а гамбиецът овладя на гърди, проби в наказателното поле и опита изстрел по земя в близкия ъгъл. Топката обаче премина от външната страна на мрежата.

В 50-ата минута Юнус Санкаре отне топката, тръгна на скорост и шутира от дъгата на наказателното поле, но Даниел Наумов улови без проблеми.

Десетина минути по-късно домакините организираха бърза контраатака. Али Соу изведе чудесно Георги Йомов, който овладя и прати топката в мрежата, но попадението не бе зачетено, защото последният си помогна с ръка при овладяването.

Старши треньорът Бруно Акрапович сякаш поприбра своя тим назад с цел да заложи капан на гостите. ЦСКА нямаше нищо против да приема играта в своята половина и очакваше своя шанс на контраатака.

Четвърт час преди изтичането на редовното време „армейците“ организираха стойностна атака. Брадли Мазику подаде към Али Соу, който гардира добре, обърна се и пусна надясно към Георги Йомов. Последва остро центриране по земя, но Юнус Санкаре се размина с топката.

В 78-ата минута ЦСКА 1948 получи добра възможност да обстрелва вратата на Густаво Бусато от пряк свободен удар в близост до наказателното поле. Мартин Камбуров се нагърби с изпълнението. Голмайсторът на гостите стреля мощно, но стражът на ЦСКА успя да боксира.

Четири минути по-късно ЦСКА до голяма степен сложи точка на спора. Домакините развиха бърза контраатака с участието на Али Соу и Георги Йомов. Националът на България центрира отляво в наказателното поле. Лазар Марин отклони топката към мрежата си и хвана в крачка Даниел Наумов, който бе тръгнал да пресича подаването.

До последният съдийски сигнал мачът се доиграваше. Гостите опитаха да стигнат поне до почетно попадение, но неуспешно.

Снимки: Lap.bg