ЦСКА отвя Хебър с четири в мрежата

Футбол
20:42 - 04 Май 2023
1792
ЦСКА отвя Хебър с четири в мрежата

ЦСКА успя да се върне към пътя на победите след поражението през уикенда с 0:1 от Лудогорец, а в междинния 29-и кръг столичани спечелиха с категоричното 4:0 при визитата си на Хебър в Пазарджик. Тимът, воден от Саша Илич, не остави в нито един момент и грам съмнение, че е далеч по-качественият отбор от двата на терена и закономерно си тръгна с трите точки.

Два гола на Дюкенс Назон през първата част (5 и 28) и един от Лазар Туфегджич (13) донесоха повече от комфортна преднина до почивката за ЦСКА. През втората част пък дузпа, реализирана от Иван Турицов оформи крайния резултат на „Георги Бенковски“. Това е 11-и пореден успех за "червените" като гост в елитния ешалон на футбола в България, като те изравниха свой рекорд.

В самия край на срещата Густаво Бусато си изкара умишлен жълт картон за забавяне на времето, който е негов пети и така бразилският страж ще пропусне следващото домакинство с Ботев Враца. Успехът направи така, че ЦСКА вече е със 70 точки и е на 1 зад Лудогорец, след като „орлите“ сразиха Берое с 2:1 в сряда.

Хебър остава предпоследен на 15-ото място и е с 20 точки. Идния кръг ЦСКА приема Ботев Враца, докато тимът на Любослав Пенев ще гостува на Берое.

Столичани откриха резултата в петата минута след груба грешка на Стефан Цонков, който не изтегли линията на засада, а Християн Петров с глава изведе Дюкенс Назон. Нападателят финтира с лекота Дебърлиев и вкара първия си гол от 9-и април насам.