ЦСКА показа два проекта за новия стадион

Червените очакват съдействие от държавата и общината

У нас
10:52 - 05 Април 2019
2739
ЦСКА показа два проекта за новия стадион

ЦСКА показа два проекта за новия стадион, който възнамерява да построи на мястото на настоящия "Българска армия". Ръководството на клуба вече проучва архитектурните планове, като обяви, че очаква съдействие от държавата и столична община. В близко бъдеще се очаква и трета оферта. Новият стадион на ЦСКА ще бъде използван и за кандидатурата на България за домакинство на европейското първенство през 2028 г., както и на Световното през 2030 година.

"Основните акционери в клуба Гриша Гaнчев и Юлиан Инджов започнаха разглеждането на проектите за нов модерен стадион. В четвъртък две фирми презентираха пред тях своите концепции за бъдещето съоръжение на ЦСКА", съобщават в официалния сайт на клуба. "Това са фирма "Вамос" с архитект Георги Савов (снимки 1 и 2) и фирма "Design Initiatives" с ръководител на екипа архитект Владо Вълков (снимки 3 и 4). Те запознаха собствениците на клуба с архитектурните планове и строителните решения. В момента мащабният проект е на ниво "предпроектно проучване". Предстоят нелеки процедури в бъдеще освен по избора и одобрението на офертите, така и най-вече по съгласуване и сериозна съвместни работа с държавата и Столична община.

С разрешението на авторите и по желание на Гриша Ганчев и Юлиан Инджов, предоставяме постъпилите на този етап предложения на вниманието на многобройните червени привърженици. Идната седмица предстои разглеждането на още един проект от трета фирма", гласи съобщението на "червените".

Снимки: cska.bg