ЦСКА показа новите екипи и се похвали с първо попълнение (ВИДЕО)

Спорт
22:09 - 04 Юни 2022
4256
ЦСКА показа новите екипи и се похвали с първо попълнение (ВИДЕО)

От ЦСКА публикуваха специално видео, посветено на пускането в продажба на новия екип на „армейците“ за сезон 2022/2023 г. Фланелките са изработени от италианската фирма за спортно облекло „Macron“, като цената им е 99 лева.

Ето какво написаха от клуба:

„Армейци, Официалната фланелка на ЦСКА за новия футболен сезон 2022/23 година вече е в продажба в онлайн магазина на клуба. Тя е с цена 99 лева.

Поръчките са предварителни, като ще започнат да бъдат изпълнявани след 10 работни дни! Както обявихме в средата на ноември миналата година, "армейците" ще играят с екипировка на италианския спортен концерн "Макрон". Най-титулуваният футболен клуб в България подписа 2-годишен ексклузивен договор с компанията от Апенините, която ще осигури на тима индивидуална серия облекла, разработени специално за "армейците".

Именно личният подход на италианския концерн към ЦСКА убеди ръководството на клуба да се довери на един от най-силните и разпознаваеми спортни брандове в Европа. Контрактът с "Макрон" също така ще позволи на нашия клуб да предложи на привържениците си цялата гама екипировка, с която ще разполагат и футболистите и треньорското ръководство.

Компанията гарантира и достатъчна наличност на всички размери и продукти в клубния онлайн магазин от новия сезон. С екипа тази година искаме да се върнем към корените – на отбора, на страната, на историята. За да бъде специален, обърнахме внимание на специални хора и символи, характерни за ЦСКА и България.

От вътрешната страна е изписано: “Винаги съм играл мъжки и без страх, готов да дам живота си за ЦСКА!” Цитатът е на Манол Манолов – Симолията, част от първия шампионски отбор на ЦСКА, рекордьор по титли с „армейците”, първенец и като треньор.

Едно от първите имена, които се появяват в съзнанието ни, няма как да не е на Манол Манолов – Симолията. Футболист, треньор, шампион. Но не само. Човешките качества, които отличават Симолията, са онези добродетели, които клубът ни трябва да следва, които са в сърцевината на идеята още от създаването му.

Неслучайно единственият футболист в историята, който излиза на терена със звание „полковник”, Манолов е символ на честност, морал, достойнство, мъжество – всичко онова, с което истинският армейски дух се отличава. Ние като клуб имаме дълг да опазим тези ценности и да ги поставим отново на дневен ред в свят с объркан морален компас, в който често всички се губим. Пътят на Симолията е този, който искаме да следваме.

На предната част на фланелката ще забележите релефни точки, подредени в определен ред. Надписът е изписан на брайловата азбука, използвана от незрящите, а в превод означава „Един от нас!”. Посланието е ясно – в ЦСКА всички са важни, на стадиона всички сме семейство. Всеки един наш фен има принос към това отборът ни да е социален феномен. Затова обръщаме специално внимание и на онези наши привърженици, които виждат футбола със сърцето си и подкрепят отбора точно толкова силно, колкото всички останали.

Трябва да се знае, че Вие сте едни от нас. За да подкрепим с действия тази фраза, през целия сезон ЦСКА ще си партнира със Съюза на слепите в България, като съвместно ще организираме инициативи и кампании с цел приобщаване на слепите хора към най-великата игра. Всички ние във футбола, като най-популярния спорт, имаме дълг да бъдем социално ангажирани. ЦСКА е и трябва да продължи да бъде повече от отбор, затова приемаме тази кауза присърце.

Изписаният 4-буквен надпис на гърба на фланелката е на глаголица и означава ЦСКА. Припомняйки си мотото на кампанията през сезон 20/21, а именно „Няма бъдеще без история”, вярваме, че всеки от нас трябва да знае, да помни и да се гордее с всичко българско, пазено и пренасяно векове наред от поколения наши сънародници. Всички те са имали смелостта да се борят за съхранението на българщината и не са допуснали културно-историческото наследство на прадедите ни да потъне в забвение. Глаголицата, определяна от мнозина като „най-съвършената графична система от древни времена до днес” е именно един от онези символи, с които ние като народ трябва да се гордеем. Затова решихме да ѝ отдадем заслуженото в екипа ни за новия сезон.

Благодарим на Iron Brothers и актьора Юлиан Вергов за помощта, която ни оказаха при заснемане на клипа за новата фланелка!“, написаха от ЦСКА.

Първото лятно попълнение на ЦСКА е факт. „Армейците“ си осигуриха услугите на младежкия национал Станислав Шопов.

Днес той е подписал договора си с клуба, като се очаква официално да бъде представен от страна на „червените“ в следващите часове.

За последно Шопов беше играч на нидерландския Хееренвеен, но договорът му изтече и се превърна в свободен агент.

Шопов е роден на 23 февруари 2002 година, юноша е на Ботев Пловдив и играе като офанзивен халф и крило. Слави Шопов отпадна от състава на България U21 за евроквалификациите срещу Швейцария и Гибралтар заради контузия.