ЦСКА попиля Ботев Враца за Купата след хеттрик на Кайседо

Армейците оформиха полуфиналното каре за трофея

Спорт
18:58 - 18 Март 2021
2679
ЦСКА попиля Ботев Враца за Купата след хеттрик на Кайседо

ЦСКА се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България след домакински успех с 4:0 над Ботев (Враца).

Над всички в този мач бе таранът на червените Жорди Кайседо, който реализира хеттрик (11, 39 д.,75), а Бисмарк Чарлс добави последното попадение в 78-ата минута.

След атака на червените в 11-ата минута те откриха резултата. Синклер пусна към Вион отдясно. Последва центриране към Кайседо, който се извиси над всички и след удар с глава от 5 метра не остави шанс на Дамянов.

В 38-ата минута Кайседо се пребори за топката с бранител в зелено и се откъсна сам срещу Дамянов леко отдясно. Последва силен шут, но вратарят на Ботев изби. Минута по-късно ЦСКА организира нова опасна атака, този път отляво.

Мазику преодоля атрактивно Зехиров след овладяване с гърди и нахлу на скорост в наказателното поле, защитникът на врачани го догони и го изрита, а реферът правилно посочи точката за изпълнение на дузпа. Тя бе реализирана от Кайседо, който вкара под плонжа на Дамянов за 2:0.

Въпреки солидната си преднина ЦСКА продължи да атакува и червените стигнаха до нов гол в 75-ата минута. Той дойде и с помощта на Зехиров, който допусна поредната си груба грешка, позволявайки на Мено Кох да му отнеме топката отляво до аутлинията. Последва набег на защитника към наказателното поле и отличен пас за Кайседо, който с шут от десетина метра по земя оформи своя хеттрик.

Само 180 секунди по-късно резервата Бисмарк Чарлс се откъсна сам срещу вратаря на врачани, успя да го преодолее и реализира за 4:0.