ЦСКА привлече двама хървати, праща ги в Литекс

тийнейджърите, които са нападател и атакуващ полузащитник, ще се обиграват в ловешкия тим

Спорт
16:33 - 20 Септември 2022
2373
ЦСКА привлече двама хървати, праща ги в Литекс

ЦСКА бе изключително активен на трансферния прозорец през това лято.

„Червените привлякоха десетима нови играчи, това са: Лазар Туфегджич, Джонатан Линдсет, Брадли де Нойер, Марселино Кареазо, Симеон Александров, Станислав Шопов, Галин Минков, Дюкенс Назон, Жираир Шагоян и Дауде Бамба.

Всъщност това не са всички входящи трансфери на „червените“ в тяхните редици бяха привлечени и още двама млади играчи от Хърватска. Става въпрос за 18-годишния атакуващ полузащитник – Анте Матич и 19-годишния таран – Морено Вускович.

Първият идва отбора на Риека до 19 години, а втория от Радомле до 19 години. Двамата веднага са изпратени да се обиграват под наем във Втора лига в отбора на Литекс. Двмата имат за задача да докажат, че имат място в ЦСКА и да развият своите качества в конкурентната среда на второто ниво на родния футбол.

Към момента Анте Матич е записал 6 мача, отбелязал е едно попадение и е получил един жълт картон. На сметката на Морено Вускович пък личи само един официален мач за отбора от Ловеч към момента.

По този начин ЦСКА показва, че мисли за своето бъдеще. Припомняме Ви, че от този сезон под ръководството на Стамен Белчев „червените“ имат втори отбор, който се подвизава в Трета лига.