ЦСКА продаде най-добрия си футболист, заместникът му е холандец

Жанио Бикел отива в САЩ, идва Върнън Анита - бивш футболист на Лийдс и Нюкасъл

Спорт
12:22 - 27 Февруари 2020
2082
ЦСКА продаде най-добрия си футболист, заместникът му е холандец

ЦСКА се разделя с Жанио Бикел. Бившият играч на "Херенвеен" и НАК (Бреда) вече пътува за САЩ, за да мине на медицински прегледи в новия си отбор, информира "24 часа". До часове ще стане ясно кой е той.

Бикел ставаше свободен агент през лятото и заради това се е стигнало до трансфера.

Вече е намерен заместник на Бикел. Това е холандецът Върнън Сан Бенито Анита, който идва като свободен агент на "Българска армия". Преди това той рита под наем във Вилем II от английския Лийдс.

30-годишният Анита е роден на остор Кюрасао. Играл е в юношите на Вилемстад, Маарсен и Аякс. С тима от Амстердам става два пъти шампион на Холандия и един път печели купата и изиграва 109 мача с 5 гола.

През 2012 година Нюкасъл плаща за него 8,5 милиона евро. Подписва 5-годишен договор и записва 133 срещи и две попадения.

Като свободен агент преминава в Лийдс. След това е даден под наем и след това контрактът му е прекратен на 2 септември миналата година. От този момент не е играл.

Анита е минал през всички национални отбори на Холандия, като има и 3 при мъжете. Бил е в разширения състав на Берт ван Марвик за световното първенство през 2010 г.

Холандецът може да играе и от двете страни на защитата, но основната му роля е дефанзивен халф.

Има записан рапалбум като JR.