ЦСКА разкарва Майкъл Естрада, взима за заместник свободен агент

Нападателят от Кот д`Ивоар Аке Лоба е свързван с трансфер на "Армията"

Спорт
11:31 - 15 Февруари 2024
1943
ЦСКА разкарва Майкъл Естрада, взима за заместник свободен агент

Нападателят на ЦСКА Майкъл Естрада ще напусне клуба и ще се присъедини към еквадорския ЛДУ Кито, който спечели Копа Судамерикана през миналия сезон, съобщи местният журналист Хосе Алберто Молестина.

Естрада е трансферна цел на носителя на ЛДУ Кито, който иска да се подсили с нападателя на ЦСКА, преди двубоите с Флуминензе за Рекопа Судамерикана, където се изправят носителите на Копа Либертадорес и Копа Судамерикана.

Преговорите между ЛДУ Кито и агентите на Майкъл Естрада вече са в ход, въпреки че нападателят има договор с ЦСКА до лятото, когато изтича и споразумението му с Толука. Именно заради това Естрада първо трябва да договори прекратяването на договорните си взаимоотношения с „армейците“ и мексиканския тим, съобщава още Хосе Молестина.

Според еквадорският журналист, сделката трябва да бъде завършена най-късно в петък, за да може ЛДУ Китода използва Естрада в мачовете с Флуминензе в Рекопа Судамерикана, като четвъртък ще бъде ключовият ден в преговорите.

Естрада не е пристигнал в базата на ЦСКА в Панчарево за днешната тренировка. Това ясно подсказва, че еквадорецът е на крачка от раздяла с червените.

В същото време се разбра, че нападателят от Кот д`Ивоар Аке Лоба е свързван с трансфер в ЦСКА. Преминаването му в Пенярол е пропаднало и той може да се озове при „червените“.

25-годишният голмайстор, който има стряскащ вид, за последно е играл в САЩ за Нешвил. В момента Лоба е свободен агент. Любопитното е, че той има сходен начин да изразява радостта си след гол като на Данило Асприля.

Аке Лоба е роден на 1 април 1998 година. Висок е 179 см и тежи 80 кг.

Нападателят има 4 мача и 1 гол за младежкия национален отбор на Кот д`Ивоар. Най-силният му период е за мексиканския Монтерей, с който е печелил купата на странада и Шампионската лига на КОНКАКАФ.