ЦСКА разнищи Шахтьор Караганда, вкара пет

Йомов и Юга се отчетоха с по две попадения, Турицов пак отбеляза

Спорт
12:27 - 31 Януари 2022
1433
ЦСКА разнищи Шахтьор Караганда, вкара пет

ЦСКА постигна убедителна победа над казахстанския Шахтьор Караганда в предпоследната си контрола на турска земя. Двубоят завърши при резултат 5:1 за "червените", като по два гола реализираха Георги Йомов и Амос Юга, а едно попадение добави Иван Турицов, който се разписа от дузпа. 

По-късно днес футболистите на Стойчо Младенов ще изиграят и последната си контрола от лагера в Турция. В 16:30 часа ЦСКА ще премери сили със северномакедонския Академия Пандев.

Двубоят започна лошо за "червените", които изоставаха в срещата още в 5-ата минута. Тимур Досмангабетов получи много добра топка на лявото крило и центрира в наказателното поле, където Николай Котвадюк изпревари отбраната на българския отбор и с глава матира Густаво Бусато.

ЦСКА успя да изравни в 13-ата минута. Греъм Кери стреля опасно от фаул, топката се удари в напречната греда и падна на крака на Амос Юга, който от близко разстояние нямаше как да сгреши и се разписа за 1:1.

В 24-ата минута ЦСКА направи пълен обрат. "Червените" получиха право да изпълнят ъглов удар, като зад топката застана Георги Йомов. Крилото центрира в пеналта, като фалцира много топката и тя влетя директно в мрежата на Шахтьор.

"Червените" стигнаха до трети гол в 32-ата минута. Яник Вилдсхут изведе отлично Георги Йомов очи в очи със стража на Шахтьор и крилото с елегантен удар прати топката в мрежата на Шахтьор за 3:1.

ЦСКА реализира четвърто попадение в първата минута на даденото от съдията продължение. След добро центриране от корнер топката попадна в Амос Юга на задната греда, който стреля в близкия ъгъл, вратарят опита да спаси, но се оказа, че кълбото е преминало с целия си обем голлинията.

В 62-ата минута на срещата ЦСКА се разписа за пети път. Георги Йомов хитро намери Иван Турицов в наказателното поле, като бранителят на "червените" бе повален от съперников състезател. Съдията веднага посочи бялата точка. Зад топката застана Иван Турицов, който с удар в средата на вратата оформи крайното 5:1.

Двубоят започна лошо за ЦСКА, като още в 5-ата минута "червените" получиха гол. Тимур Досмангабетов получи много добра топка на лявото крило и центрира в наказателното поле, където Николай Котвадюк изпревари отбраната на българския отбор и с глава матира Густаво Бусато.

ЦСКА успя да изравни в 13-ата минута. Греъм Кери стреля опасно от фаул, топката се удари в напречната греда и падна на крака на Амос Юга, който от близко разстояние нямаше как да сгреши и се разписа за 1:1.

В 22-ата минута ЦСКА имаше много добър шанс да вкара втори гол. Бизмарк Чарлс бе изведен отлично срещу вратаря на съперника, но бранител го повали точно пред наказателното поле и съдията даде фаул. Зад топката застана Греъм Кери, който стреля силно в десния ъгъл, но стражът на казахстанците изби в корнер.

Само 2 минути по-късно ЦСКА направи пълен обрат. "Червените" получиха право да изпълнят ъглов удар, като зад топката застана Георги Йомов. Крилото центрира в пеналта, като фалцира много топката и тя влетя в мрежата на Шахтьор.

Казахстанците бяха близо до гол в 31-ата минута, когато след центриране в наказателното поле Досмангабетов подаде с глава към Муртазаев. Той овладя добре топката и стреля, но покрай лявата греда на Бусато.

В ответната атака ЦСКА вкара трети гол. Яник Вилдсхут изведе отлично Георги Йомов очи в очи със стража на Шахтьор и крилото с елегантен удар прати топката в мрежата на Шахтьор за 3:1.

ЦСКА стигна до четвърто попадение в първата минута на даденото от съдията продължение. След добро центриране от корнер топката попадна в Амос Юга на задната греда, който стреля в близкия ъгъл, вратарят опита да спаси, но се оказа, че кълбото е преминало с целия си обем голлинията.

След почивката темпото значително спадна, като двата тима рядко поглеждаха към вратата на съперника и опасните положения липсваха.

ЦСКА получи право да изпълни дузпа в 62-ата минута на срещата. Георги Йомов хитро намери Иван Турицов в наказателното поле, като бранителят на "червените" бе повален от съперников състезател. Съдията веднага посочи бялата точка. Зад топката застана Иван Турицов, който с удар в средата на вратата се разписа за 5:1.

"Червените" организираха много опасна контраатака в 69-ата минута. Георги Йомов изведе Бисмарк Чарлс на страхотна позиция пред наказателното поле. Нападателят на ЦСКА навлезе в пеналта и стреля към левия ъгъл на вратата, но топката премина покрай страничната греда.

В 77-ата минута Амос Юга бе фаулиран на границата на наказателното поле. Зад топката застана Греъм Кери, който стреля силно, но над напречната греда.

Шахтьор можеше върне едно попадение в 82-ата минута. Токар Жангилишбай стреля много силно по диагонала, като топката срещна лявата греда на Бусато. След това бранителите на ЦСКА се намесиха и изчистиха.

ЦСКА - Шахтьор 5:1

Голмайстори: 0:1 Николай Котвадюк 5', 1:1 Амос Юга 13', 2:1 Георги Йомов 24', 3:1 Георги Йомов 32', 4:1 Амос Юга 45+1, 5:1 Иван Турицов 62'

Състав на ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 2. Юрген Матей - к , 4. Мено Кох, 18. Брадли Мазику, 19. Иван Турицов, 3. Жеферсон, 8. Греъм Кери, 21. Амос Юга,  30. Яник Вилдсхут, 10. Георги Йомов, 17. Бисмарк Чарлс
Треньор: Стойчо Младенов