ЦСКА с нова крачка към стадиона, Левски търси инвеститор за неговия

Спорт
14:55 - 06 Февруари 2024
2201
ЦСКА с нова крачка към стадиона, Левски търси инвеститор за неговия

ЦСКА направи поредната крачка напред към събарянето на стария и изграждането на новия стадион. 31-кратните шампиони са на финалната правата с четирите фирми, които искат да работят по събарянето на настоящия "Българска армия".

Остава да се уточнят някои детайли в близките дни. След това ще се правят обследвания на съоръжението и даването на срокове за действия. След като това стане факт, "Армията" ще бъде опасаната с ограда и ще започнат ремонтните дейности.

От клуба и Столична община постепенно са започнали да ограничават достъпа до стадиона. Преди дни е излязла официална заповед вече да не се паркира в подстъпите му. Очаква се до пролетта съоръжението да придобие вид на строителен обект.

Ръководството на Левски започва работа по търсенето на стратегически инвеститор за реконструкцията на стадион "Георги Аспарухов" и получаването на съоръжението на дългосрочна концесия.

Очаква се развитие по тези въпроси да има още до края на този месец.

Както е известно, на 31 януари с решение на Управителния съвет на клуба бе учредено дружество "Стадион Георги Аспарухов" ЕАД, което е на 100 процента собственост на футболния Левски.

"Целта на новоучредената организация е да работи активно за подобряване на цялостната инфраструктура на клуба, включително и за реализиране на най-важната стъпка, свързана с развитието на Левски, а именно: изграждане или цялостна реконструкция на футболен стадион, отговарящ на високите стандарти и очаквания на сините привърженици", обявиха тогава от "Герена".

Шефовете вече са провели срещи в тази насока.