ЦСКА с първа победа – 2:1 срещу Славия

Два късни гола на Евандро донесоха успеха на "армейците" на стадиона в "Овча купел"

Спорт
22:51 - 28 Юли 2019
3966
ЦСКА с първа победа – 2:1 срещу Славия

ЦСКА достигна до първа победа в първенството, след като обърна 2:1 Славия като гост на стадиона в „Овча купел“. Армейците победиха с два късни гола на бразилецът Евандро, отбелязани в 69-ата и 87-ата минута. Преди това Янис Карабельов в 60-ата минута изведе Славия напред в резултата. Нелепата грешка, допусната от защитника Велковски, довела до изравнителния гол на ЦСКА, накара мнозина да заподозрат договорка между двата софийски отбора.

С победата над Славия, дошла след груби грешки на противника „армейците“ спечелиха за първи път през новия сезон, след като преди това в 2 поредни домакински мача събраха едва 1 точка. ЦСКА завърши 2:2 с Етър и бе разнебитен от Черно море с 1:3 на ст. „Българска армия“.

Мачът със Славия отново бе мъка за феновете на ЦСКА. Малко положения пред противниковата врата и „крив“ футбол от страна на футболистите. И този път, както срещу Осиек, ЦСКА някак си постигна победата. Сега всички мисли на „армейците“ са насочени към мача-реванш с хърватите за Лига Европа, който ще се играе в четвъртък.

Срещу Славия наставникът на ЦСКА Люпко Петрович този път заложи в атака на тандема Соу - Тони Уолт, като последния зае мястото на героя от мача с Осиек Евандро. В първите 20 минути „армейците“ диктуваха събитията на терена, но до сериозни голови положения не достигнаха. Два удара на Тиаго и Соу бяха най-сериозните опасности.

Славия първи достигна до шанс пред гола, след като Тасевски финтира играч на ЦСКА в центъра, а след това бе оставен да пробяга 30 метра с топка в крака, преди да подаде към оставения сам отляво Кирилов. Нападателят на Славия обаче левашки пробва да центрира крайно неточно и опропасти ситуацията.

ЦСКА успя да стигне до късна първа победа в шампионата срещу Славия. Снимка: sportal.bg

В 35-а минута вратарят на ЦСКА Черниаускас отново направи своя номер – не, този път не игра безумно с топка в краката, ами изпусна топката, отправена с анемичен удар от Дюлгеров. Притичалите Чунчуков и Кирилов можеха да да накажат безумната грешка на Черни, но той се хвърли отчаяно и някак успя да улови кълбото пред краката на двамата нападатели.

ЦСКА можеше да отбележи в самия край на първото полувреме, след като Тони Уот изведе с дълго подаване Тиаго. Полузащитникът стеля силно от 10 метра, но вратарят изби в корнер.

След почивката ЦСКА отново бе по-активния, а в 50-ата минута Соу пропиля отлична възможност- остана сам срещу Георгиев, след като топката му бе свалена от Тони Уот. Вратарят на Славия обаче прояви отличен рефлекс и изби.

В 60-ата минута „белите“ поляха със студен душ привържениците на ЦСКА. Кирилов нахлу отляво и с елегантен фалцов удар от границата на наказателното поле намери лявата греда, но при добавката Янис Карабельов от 5-6 метра не сбърка – 1:0 за Славия. Пет минути по-късно топовен изстрел на Дюлгеров премина на сантиметри от горната греда на Черняускас. Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович отново доказа, че за него тайни в занаята няма, като веднага направи правилните смени - пусна в игра бразилецът Евандро, заменил Тони Уот и Фабрини на мястото на Греъм Кери. Смените веднага внесоха положителна промяна във вялата игра на "армейците". ЦСКА изравни в 69-ата минута след аматьорска грешка на слависта Велковски, решил да отиграе с пета топка в собственото си наказателно поле. Топката попадна у Соу, който я подаде на влезлия като резерва Евандро и бразилецът бе точен – 1:1.

В 81-ата минута Евандро стреля мощно в движение след пас отдясно на Малинов, но ударът му от изгодна позиция беше крайно неточен. Три минути преди края на мача обаче бразилецът избухна с втори гол. В 87-а минута Жеферсон центрира отляво, топката рикошира в крака на Андреа Христов, но изведе отлично Евандро, който от метър на празна врата бе безпощаден – 2:1 за ЦСКА!