ЦСКА с втори трансфер в рамките на няколко часа

Спорт
18:12 - 06 Септември 2022
1998
ЦСКА с втори трансфер в рамките на няколко часа

ЦСКА реализира втори трансфер в последния ден преди затварянето на летния трансферен прозорец в България. "Червените" взеха и Симеон Александров от Септември, след като по-рано през деня анонсираха привличането на Жираир Шагоян.

В обратна посока пък поема нападателят на ЦСКА - Радослав Живков, който ще трупа игрови минути с новака в efbet Лига.

Ето съобщението от "Армията":

Броени часове преди затварянето на трансферния прозорец у нас, ЦСКА успя да направи поредния силен входящ трансфер, привличайки в редиците си един от най-талантливите и обещаващи млади футболисти в родния елит Симеон Александров. Днес крилото на Септември (София) с радост подписа своя дългогодишен договор с най-титулувания български футболен клуб.

"За мен това е сбъдната мечта, огромна чест и отговорност да подпиша с толкова велик клуб като ЦСКА! Ще дам всичко от себе си, за да радвам феновете с добри игри и победи!" бяха първите думи на играча след официализирането на личния му контракт с клуба.

Бързоногият техничар до момента е изиграл 8 мача от началото на първенството, в които е отбелязал 4 попадения и е направил една асистенция. 18-годишният офанзивен полузащитник се изявява еднакво добре, както по двата фланга на атаката, така и зад нападателя. Той впечатли Саша Илич с изявите си на стадион "Българска армия" преди няколко дни, когато негов гол бе отменен поради много тънка засада.

Общо в кариерата си в Първа и Втора професионална лига Александров е записал 61 мача, в които е вкарал 12 попадения и е изработил 7 асистенции.

Симеон е юноша на Локомотив (Пловдив), след което преминава в школата на Септември (София), където успява да развие своите качества и заслужено стига до юношеските гарнитури на националния отбор на България.

Финансовите параметри на сделката между клубовете остават конфиденциални.

Междувременно ръководствата на двата отбора се споразумяха нападателят на ЦСКА Радослав Живков да премине в Септември до края на годината. Там той ще има възможност да натрупа достатъчно игрови опит на елитно ниво и да доразвие своите професионални футболни качества.