ЦСКА съсече и Берое, окупира върха с Лудогорец

Червените прибавиха нови три точки към актива си след лесен успех над заралии

Спорт
22:55 - 31 Юли 2022
4286
ЦСКА съсече и Берое, окупира върха с Лудогорец

ЦСКА надигра тотално Берое и победи с категоричното 5:1 в мач от четвъртия кръг на efbet Лига. Още в 5-ата минута Маурисио Гарсез отбеляза, малко по-късно Георги Йомов пропусна чисто голово положение, а Дюкенс Назон вкара второ попадение в 18-ата минута. През втората част Браян Морено отбеляза третия гол в мача в 76-ата минута на двубоя. В 78-ата минута реферите отсъдиха дузпа за Берое, заради игра с ръка на Мено Кох, а Абубакар Тунгара реализира за 3:1.

В даденото от рефера продължение Валентин Железов отсъди и дузпа за ЦСКА, която Иван Турицов реализира безпроблемно. В последната минута Иван Караджов направи кошмарна грешка, като не хвана топката с ръце в наказателното поле, реши да играе с глава, което помогна на Маурисио Гарсес да я открадне и да я вкара за пети път в мрежата.

По този начин ЦСКА се изравни с Лудогорец на върха на efbet Лига. Двата отбора имат по 10 точки и по 2 допуснати гола. Разградчани обаче са с 12 реализирани срещу 10 за ЦСКА.

През първата част "черевните" бяха пълни господари на терена и пропуснаха още няколко добри възможности пред вратата на Иван Караджов. Гостите се отчетоха с един удар по посока на вратата, но топката излезе в аут.

През второто полувреме нещата не се промениха. ЦСКА бе по-добрия отбор, пропусна няколко положения, но добави един гол на сметката си преди Берое да отбележи почетно попадение след дузпа в 81-ата минута. В крайна сметка "червените" вкараха четвърти и пети гол. Първо Турицов от дузпа, а след това и Гарсез оформиха крайното 5:1.