ЦСКА се договори с уругвайски защитник

Армейците преговарят с национал на Буркина Фасо

Спорт
12:09 - 17 Юли 2024
632
ЦСКА се договори с уругвайски защитник

Уругвайският краен защитник Едгар Елисалде вече е договорил личните си условия с ЦСКА. Бранителят, който за последно е бил част от аржентинския гранд Индепендиенте, от няколко дни е в София, тренира с "червените" и дори изгледа на живо представянето на тима срещу косовския Гиляни.

Очаква се в четвъртък или най-късно в петък Елисалде да мине медицинските прегледи и след това да бъде обявен като ново попълнение на ЦСКА. Уругвайският бек вече се е договорил с ръководството на тима относно своята заплата и бонуси.

Той идва като свободен агент, след като разтрогна договора си Индепендиенте, който трябва да му плати компенсация в размер на 250 хил. долара, разкрива "Тема спорт". Бранителят е искал половин милион в щатската валута, но все пак двете страни са си стиснали ръцете за половината от тази сума. Елисанде не е играл от август миналата година. Той е бил зачеркнат от треньора Карлос Тевес.

ЦСКА се оглежда в нападател на белгийския Стандард (Лиеж) в опит да реши проблема с отсъствието на класен нападател на върха на атаката си, твърди "Мач Телеграф". "Червените" преговарят с 22-годишния Абдул Тапсоба, който е собственост на Стандард, но рядко намира място в състава.

А през тази година дори не е помирисвал терен. Въпреки това Тапсоба има нелоша визитка и натрупан опит в първенствата на Балгия, Лига 2 на Франция и Молдова. Именно в бившата съветста република е и най-доброто му представяне. През 2022 година той е даден под наем в най-силния местен клуб Шериф (Тираспол), с който печели Купата на страната. През сезон 2022/23 Тапсоба играе в 16 мача и бележи 5 гола. Той има заслуга и за пробима на Шериф в групите на Лигата на конференциите, след като в плейофния кръг бележи за успеха с 3:1 над Ница.

Кариерата на Тапсоба започва от Кот д'Ивоар, откъдето заминава за Стандард (Лиеж). По-късно стига до първия тим и впоследствие облича и фланелката на Шериф и втородивизионния френски Амиен. През цялото време белгийците си запазват правата върху него. Голям плюс в кариерата на тарана е, че е национал на страната си. За своите 22 години той вече има впечатляващите 28 мача и 5 гола.

На "Армията" вече са проучили качествата на Тапсоба и смятат, че може да помогне, поне временно, на ЦСКА - София в атака. Очаква се, че "червените" ще опитат да вземат тарана под наем, тъй като шансовете му да намери място сред титулярите на Стандард не са много големи. Ако искат да откупят правата му, в ЦСКА - София трябва да приготвят сериозна сума - поне около милион евро.

Както е известно, селекцията на "червените" зацикли по отношение намирането на качествен таран. В момента на тази позиция Томислав Стипич разполага само с една опция - Георги Чорбаджийски.