ЦСКА се мъчи 80 минути, но победи

Армейците не отпускат примката около врата на Лудогорец след 2:0 срещу Черно море в Пазарджик

Топ
20:11 - 15 Май 2023
2483
ЦСКА се мъчи 80 минути, но победи

ЦСКА победи с 2:0 Черно море в мач от първия плейофен кръг на efbet Лига, който се проведе в Пазарджик заради наказание на "червените".

Маурисио Гарсес откри резултата в 79-ата минута, а в 93-ата Джонатан Линдсет удвои.

Футболистите на Саша Илич бяха по-добри през целия двубой и можеха да спечелят и по-убедително, а веднъж и гредата спаси "моряците" след шут на Марселино през първата част.

От своя страна варненци отправиха само два удара по посока на противниковата врата, които дойдоха през второто полувреме и бяха доста неточни. Така те увеличиха негативната си серия на 7 шампионатни срещи без да са отбелязали гол на ЦСКА.

Лошата новина за "червените" са травмите на Иван Турицов, който напусна терена на почивката, и на Брадли де Нойер. Нидерландецът смени Турицов, но напусна заради контузия след само пет минути игра.

На полувремето Де Нойер смени контузения Турицов. Пет минути след почивката Дюлгеров направи още едно невероятно спасяване. Назон центрира за Линдест, който шутира от въздуха, а стражът на "моряците" изби. Последва добавка от малък ъгъл на Де Нойер, но Дюлгеров отново спаси, а след това Сула изчисти в корнер.

Малко след това Де Нойер напусна терена заради травма и на негово място се появи Туфегджич.

В 54-ата минута Пачеко стреля от воле високо над гредата, като това беше първия удар за варненци по посока противниковата врата.

Последваха минути, в които двата отбора трудно стигаха до вратите. Нещата се промениха в 79-ата минута, когато Бамба шутира след разбъркване в наказателното поле на гостите. Топката рикошира в тялото на бранител в зелено и отиде в непокрития Гарсес, който я прати във вратата за 1:0.

В 88-ата минута Черно море получи право да изпълни фал пред границата на наказателното поле на домакините. Сула отправи втория удар за своя отбор в мача, но той отново излезе над напречната греда.

Всичко в срещата приключи с груба грешка на Дюлгеров, който в 93-ата минута подцени далечен удар на Линдест и позволи на топката да мине между ръцете му за крайното 2:0.