ЦСКА се мести на националния

Жорди Кайседо със “Златна обувка” в Еквадор

Спорт
17:59 - 17 Януари 2022
1421
ЦСКА се мести на националния

Ако всичко се развие, както е планирано от ръководството на ЦСКА, то в края на анстоящата година трябва да започне и пълната реконструкция на стадион “Българска армия”. Това означава, че през 2023-а “червените” ще трябва да домакинстват на “Васил Левски”.

Това не е новост за тях, защото в момента именно на националния стадион посрещат съперниците си в голяма част от мачовете в евротурнирите.

Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов вече не вижда никакви пречки за изграждането на изцяло нов стадион.

“Няма да има търговски обекти на стадиона. Не са предвиждани и не са искани от нас. Не са искани и от министерството на спорта”, коментира Трендафилов.

Парикингът на Капитолия (б.р. - бившата автокъща) е страхотно решение, удовлетворени сме. Защитава се интересът не само на ЦСКА, но и на цяла България. Това е изключителна възможност да имаме модерен стадион в парка. Ще има такъв, няма аргументи срещу това”, каза Трендафилов по време на дискусията в четвъртък.

Последното обсъждане за Борисовата градина ще е на 17 февруари, а до 4 февруари се приемат подобрения по плана.

Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо грабна “Златна обувка” в Еквадор, след като се превърна в местния футболист с най-много голове за миналата година. По този повод на тарана бе посветен материал в южноамериканското издание Балонлатино.

“Фокусът на медиите винаги е върху аржентинските, уругвайските, чилийските, бразилските и колумбийските футболисти. Въпреки това, в последно време няколко еквадорски играчи се откроиха в Европа. Единот тях беше Жорди Кайседо, който спечели “Златната обувка” през 2021 година като голмайстор на Еквадор с 27 гола в 45 мача за ЦСКА от България”, пише в материала.