ЦСКА си спести хиляди евро за Акрапович

Идването на босненеца на "Армията", ще ограничи правомощията на Стойчо Стоилов

Спорт
11:11 - 10 Ноември 2020
2566
ЦСКА си спести хиляди евро за Акрапович

ЦСКА съумя да спести поне 100 000 евро от привличането на новия треньор Бруно Акрапович, след като босненецът успя да договори с Христо Крушарски разтрогването на договора си с Локомотив Пловдив без финансови претенции.

В неделя вечерта обаче това не е било никак сигурно. Причината е, че в договора на треньора няма никаква клауза за разтрогване при по-добра оферта или негово желание, каквито информации имаше.

Това било договорено устно между Акрапович и Крушарски. Бизнесменът бил посъветван да поиска поне 100 000 евро, за да пусне треньора, който има договор за още две години. Крушарски обаче не е последвал съвета.

"Няма такава клауза, но аз все пак съм човек, който като каже на някого "Да", си спазва думата. Подкрепям го и му желая успех, щом така е решил. Не искам такива пари. Аз не гледам така на нещата", каза Крушарски.

Днес Акрапович ще подпише споразумението с Локомотив за разтрогване по взаимно съгласие и ще може веднага да подпише с ЦСКА. Срещата му с ръководството е по обед. На нея ще се уточнят всички подробности от битов характер. Босненецът държал да бъде настанен близо до базата в Панчарево, на която отборът тренира в повечето дни.

В същото време стана ясно, че функциите на една от силните фигури в ЦСКА - Стойчо Стоилов, ще бъдат ограничени след идването на новия треньор Бруно Акрапович. Това била една от изричните уговорки при преговорите с босненския специалист. Стоилов няма да има непосредствен контакт с първия отбор, но ще работи с Акрапович по селекцията.

Бившият халф на няколко пъти влиза в повече или по-малко открит конфликт с треньорите в ЦСКА и преди това в Литекс, като не едно и две уволнения фигурират в сметката му.

Заради влиянието му в съблекалнята някои от бившите наставници, сред които Стойчо Младенов, Мъри Стоилов и Любо Пенев си бяха издействали мениджърът да не се приближава до отбора.